Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Liječeni ovisnici uče raditi na računalima

27.10.2010. 22:00
Liječeni ovisnici uče raditi na računalima


U Gradskoj knjižnici Zadar u tijeku je tečaj rada na kompjuteru za liječene ovisnike, točnije za članove Udruge za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obiteljima ovisnika „Nada”.
Tečaj traje četiri dana, a osnove rada na računalu polaznice uči Josip Subašić.
– Učimo osnove rada na računalu koje su danas potrebne u gotovo svakom poslu. Učimo o internetu, pretraživanju i pregledavanju interneta, vrednovanju informacija, komunikaciju e-mailom… Polaznice se snalaze odlično. Većina njih se i od prije snalazi s mišem i tipkovnicom pa nismo puno gubili vrijeme na upoznavanje. Tečaj traje četiri dana, a nakon toga polaznice mogu koristiti alternativne načine da i dalje uče. Mogu uzeti literaturu, ili ići dalje na tečajeve, rekao je Subašić, dodavši da na tečaju vlada opuštena atmosfera.
Ivanka Ledenko, predsjednica Udruge Nada jedna je od polaznica tečaja rada na računalu.
– Zahvaljujem Gradskoj knjižnici što nam je ovo omogućila. Ovo je još jedna u nizu akcija koje pokazuju da sve više institucija i pojedinaca pomažu u resocijalizaciji liječenih ovisnika. Treba im dati priliku nakon što se vrate s lječenja , rekla je Ledenko.
Neke od polaznica traže posao pa će im, kaže Ledenko, ovaj tečaj jako dobro doći.
– Ima još uvijek predrasuda, ali i to ide na bolje. Nama su vrata svugdje otvorena i to jako cijenimo, istaknula je Ledenko.