Mračni hodnici i pusti poslovni prostori

Slika korisnika admin
Ivan JAMIČIĆ
City Galleria, impresivne ljepote i kvadrature, gubi svoj nekadašnji sjaj

City Galleria, koja se još uvijek reklamira kao omiljeno mjesto za kupnju i druženje svih generacija Zadrana, impresivne ljepote i kvadrature, izgubila je svoj nekadašnji sjaj. Pod pritiskom gospodarske krize, recesije i općenitog pada potrošnje, ali i konkurencije u vidu otvaranja novog trgovačkog centra u Zadru, poslovni prostori u City Galleriji na Relji zatvaraju se jedan za drugim.

Dok se novi, suvremeniji dio City Gallerije, zahvaljujući tržnici, Cinestaru i nekolicini trgovina renomiranih svjetskih modnih brandova uspijeva održati na životu, u starome dijelu većina poslovnih prostora već je odavno prazna. U pustim hodnicima u koje se uvukla sumorna atmosfera ostala je tek nekolicina malih i neuglednih prodavaonica. U njih, ako je vjerovati trgovcima, rijetko tko navraća, osobito ne ozbiljni kupci.

- Ljudi više nemaju novca. Oni koji ga i imaju, više i ne dolaze u City Galleriju. Više se kupuje na Poluotoku i u drugim trgovačkim centrima. Sada, kada se otvara novi trgovački centar na ulazu u Zadar, City Galleriji se loše piše, ogorčeni su trgovci koji tužno dodaju da City Galleria nikada u Zadru nije zaživjela kao pravi shoping centar.

Kako će City Galleria živjeti nakon što se otvori novi trgovački centar Supernova, u koju seli dobar dio trgovina s Relje, tek će pokazati vrijeme.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno