Preuzimanje uređaja do polovine studenog

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
odvodnja_centar_peronja
Ivan JAMIČIĆ
Uređaj Centar usklađen je s najvišim svjetskim standardima - Grgo Peronja

Rezultati mjerenja kvalitete zraka, razine buke, količine plinova u zraku te kvalitete ulaznih i izlaznih otpadnih voda na uređaju za pročišćavanje otpadnih voda Centar, ovih dana stižu u Odvodnju. Doznajemo to od Grge Peronje, direktora zadarske Odvodnje, koji naglašava kako su sva izvješća do sad pristigla iz njemačkog konzorcija Passavant-Roedigerpristigla pozitivna, a rezultati svih mjerenja su daleko ispod granice dopuštenog.

- Dobili smo niz izvješća, kao što su rezultati kakvoće zraka, razine štetnosti razine plinova u zraku i drugih mjerenja i svi su daleko ispod dopuštenih granica. Riječ je o granicama koje su jednake u cijelom svijetu, što znači da je uređaj Centar usklađen s najvišim svjetskim standardima, kazao je Peronja, naglasivši da je idući sastanak sa svim stranama uključenim u izgradnju zadarskog mehaničko-biološkog pročišćivača Centar i to predstavnicima Odvodnje te predstavnicima investitora - Hrvatskih voda i Jadranskog projekta, Nadzorna služba IGH te projektanti iz njemačkog konzorcija Passavant-Roediger, dogovoren za 10. studenog.

Kako je kazao Peronja, na tom bi sastanku trebala biti spremna sva izvješća i kompletna dokumentacija te bi se trebala dogovoriti sva procedura predstojećeg preuzimanja.

Preuzimanje uređaja nemoguće je točno predvidjeti, ali, kako navodi Peronja, s obzirom da su svi dosadašnji rezultati kvalitete izvanredni, očekuje da bi Odvodnja uređaj mogla preuzeti već do 15. studenog.

- Primjerice, rezultati ispitivanja zraka govore da je ventilacijom iz kompletnih objekata razina H2S u zraku 0,00, a dopuštena granica je 5, dok je razina merkaptana 0,0016 što je za 20 puta manje od dopuštenog. Na te rezultate je Odvodnja iznimno ponosna, kao i na kakvoću mora koja je u posljednje tri godine itekako poboljšana, kazao je Peronja.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno