Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Supernova umjesto otvaranja ponudila besplatnu hranu i piće

27.10.2010. 22:00
Supernova umjesto otvaranja ponudila besplatnu hranu i piće


Zadarska Supernova, unatoč najavama, nije danas otvorila vrata svojim kupcima. Grupacija M i njen vlasnik te investitor projekta Frank Albert su ipak počastili besplatnim jelom i pićem, mnogobrojne Zadrane koji su došli na najavljeno otvaranje najvećeg trgovinskog centra ove vrste u Dalmaciji.
Razlog još jedne odgode otvaranja jest što Grad Zadar nije poslao komisiju za tehnički pregled objekta. Kako su nas obavijestili u Gradu, Supernova ili Grupacija M, nije priložila svu potrebnu dokumentaciju da bi se mogao obaviti tehnički pregled. Koji to dokumenti nedostaju, u Gradu Zadru nisu mogli reči jer je cijela procedura stvar upravnog postupka.
Frank Albert i direktor Supernove Zadar Grgur Jolić kažu da je sve to posljedica spora s Foedus gradnjom iz Zagreba, inače glavnim izvođačem radova, koja je uspjela, što medijski, što pritiscima, još jednom odgoditi otvaranje Supenova. Istina, obojica čelnika Supernove priznaju da još prije dva dana nisu imali potrebnu dokumentaciju, ali zbog toga što Foedus gradnja nije poštivala zakonsku obvezu i dostavila sve potrebne ateste i dozvole. No, kaže Jolić, Supernovu su „spasili” kooperanti koji su, doslovce preko noći, dostavili svoje dokumente neophodne komisiji za tehnički prijem.
Usput rečeno, riječ je o 500 registratora punih papira koje treba provjeriti, ali u Supernovi kažu da nema nekih većih zamjerki gradnji, a da se one sitnije otklanjaju. Iako nas danas nisu pripustili u zgradu Supernove, očevici i zakupci kažu da je potrebno još nekoliko dana da se objekt doradi za otvaranje. Ono što se danas moglo vidjeti jest da i neki zanatski radovi na samo okolišu i zgradi nisu bili gotovi.  Hoće li i kad gradska komisija izaći na teren, saznat će se danas nakon sastanka predstavnika Supernove i Grad Zadra.