Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Budiša u Biogradu: Ne možemo već sutra živjeti bolje

27.10.2011. 22:00
Budiša u Biogradu: Ne možemo već sutra živjeti bolje


U sklopu predizbornih aktivnosti nositelj liste HSLS-a u IX. izbornoj jedinici Dražen Budiša nakon Zadra posjetio je i Biograd na Moru. Dočekali su ga zamjenik biogradskog ogranka stranke Branko Filipović i članovi te ga proveli kroz grad. Budiša se zadržao u razgovoru s građanima na biogradskoj tržnici, a potom sastao i s poduzetnicima i obrtnicima grada.
Budiša je kazao kako je program stranke koji im je podijelio kratak, jednostavan i razumljiv, pa su djelomično i zbog toga reakcije vrlo povoljne.
– Poduzetnici podupiru odredbu našeg programa prema kojoj HSLS namjerava neoporezivi dio plaća dignuti s 1.800 na 3.000 kuna, jedinstveni porez PDV od 23%, porez na dohodak i porez na dobit od 23%, ali uz to i da se dobit koja se ulaže i koja se ne izvlači iz poduzeća ne oporezuje. To su samo neki dijelovi programa koji ukazuju na to on nije program obećanja da ćemo sutra odmah nakon izbora živjeti bolje. Smatramo da je u Hrvatskoj nužno napraviti niz bolnih rezova, s posljedicama i za socijalni status, a ako mi to ne napravimo, onda će to napraviti oni kojima smo mi dužni. Vjerujem da Hrvatska ima snage da napravi taj zaokret i da se ovaj model gospodarskog društvenog razvitka iscrpio, istaknuo je Budiša.
Obnovljeni gradski ogranak HSLS-a ima 15 članova te 20-ak mladih koji se žele ozbiljnije angažirati.
– U gradu vlada antipoduzetnička klima te je svaka najava nekog poboljšanja dobrodošla, rekao je dopredsjednik Filipović.