Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Kolači, voće i dječja pjesma za korisnike Doma

27.10.2011. 22:00
Kolači, voće i dječja pjesma za korisnike Doma


Osim darova, korisnike raduje dječji smijeh i pjesma, koji rijetko mogu čuti u Domu, stoga je posjet predškolaca za njih pravi događaj


Sedamdesetak zadarskih predškolaca iz Dječjeg vrtića “Grigor Vitez” u povodu Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje posjetilo je Doma za starije i nemoćne osobe u Zadru. Tradicionalni posjet mališana iz “Grigora Viteza”, razveselio je korisnike Doma za starije i nemoćne osobe, kojima su djeca darovala raznovrsne kolače i sezonsko voće te ih “počastila” veselim pjesmicama koje su posebno za ovu priliku pripremili sa svojim odgojiteljicama.
Korisnici Doma za starije i nemoćne osobe u Zadru, jučerašnje jutro proveli su u iščekivanju zadarskih predškolaca iz susjednog Dječjeg vrtića “Grigor Vitez”. Posjet mališana, koji stižu s darovima, korisnicima Doma uvijek je velika radost jer djeca sa sobom donose smijeh, pjesmu i vedrinu. Zahvaljujući tome, Domom za starije i nemoćne osobe uvijek prostruje pozitivne, optimistične vibracije.
– Dom uoči Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, koji korisnici vezuju uz posjet djece iz susjedstva, tu iz Dječjeg vrtića ‘Grigor Vitez’, oživi na jedan osobito način. Korisnici su željni pažnje i s nestrpljenjem iščekuju posjet zadarskih mališana, koji uvijek dolaze punih ruku. Osim darova, korisnike raduje dječji smijeh i pjesma, koji rijetko mogu čuti u Domu, stoga je posjet predškolaca za njih značajan događaj, kažu Jelena Milin i Dajana Sakić Grdović, socijalne radnice u zadarskom Domu za starije i nemoćne osobe.
Predškolci iz Dječjeg vrtića “Grigor Vitez” prepričavaju kako su se danima spremali za posjet Domu za starije i nemoćne osobe. S odgojiteljicama su pripremali pjesmice, a kući, s roditeljima radili kolače koje su darovali korisnicima Doma za starije i nemoćne. U konačnici, kako kaže Ana Bakić, voditeljica Dječjeg vrtića “Grigor Vitez”, koji pripada “Radosti”, posjetom Domu su zadovoljne obje strane, predškolci i korisnici Doma.
– ‘Grigor Vitez’ je u susjedstvu Doma za starije i nemoćne osobe, pa svake godine, u povodu Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, posjećujemo korisnike. Ovoga puta u posjet Domu su stigle četiri predškolske skupine, sedamdesetak djece, koja su korisnicima donijela darove što su pripremili zajedno sa svojim roditeljima. Tu su raznovrsne vrste tijesta, kolači i sezonsko voće, koje smo zamotali u prigodne darove i uz pjesmu podijelili korisnicima Doma, kaže Ana Bakić.