Subota, 30. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Marino Jurjević: Napunjeni smo samopouzdanjem

27.10.2011. 22:00
Marino Jurjević: Napunjeni smo samopouzdanjem


Nije bilo lako nakon dva uvodna poraza, strepili smo svi prije utakmice s Dubrovnikom te smo nakon nje uvidjeli koliko porazi mogu ubiti vjeru u pobjedu


Košarkaši Borik-Puntamike svoju obvezu 4. kola odradit će od svih prvoligaša posljednji, u večernjem nedjeljnom terminu u 19.30 kada gostuju u Rijeci kod Kvarnera 2010. Bit će to prije svega dvoboj starih poznanika, ali i klubova koji bi se lako moguće mogli naći u Ligi za ostanak nakon 22 kola, što samo po sebi daje jednu dimenziju više u motivaciji kod oba tima. Zeleni dolaze osokoljeni prvom, ali iznimno uvjerljivom pobjedom nad Dubrovnikom, dok domaći košarkaši također mogu istaknuti blistavu izvedbu protiv Zaboka u svojoj dvorani. Kapetan Puntamičana smatra da se radi o dvije podjednako kvalitetne momčadi i predviđa neizvjesnu utakmicu s nadom da će bodovi put Zadra.
– Nakon pobjede protiv Dubrovnika podiglo nam se samopouzdanje, psihološki smo se jako podigli te se puno lakše diše u svlačionici. Nije bilo lako nakon dva uvodna poraza, strepili smo svi prije utakmice s Dubrovnikom te smo nakon nje uvidjeli koliko porazi mogu ubiti vjeru u pobjede. Stoga u Rijeku ne idemo s parolom “skidanja gaća” već želimo, normalno ako nam se ukaže prilika, uzeti novu pobjedu.
Riječani su prije početka sezone konkurirali za samo dno ljestvice, no brzo su u Kvarneru reagirali te kvalitetno popunili roster koji njihov trener Aramis Naglić ima sada na raspolaganju.
– Igrali smo s njima prijateljsku utakmicu oko 20. kolovoza i onda su još uvijek bili potpuno nekompletirani, no do početka prvenstva su uspjeli pronaći nekoliko kvalitetnih rješenja što im je donijelo trenutačno odličnu poziciju da u tri utakmice imaju dvije pobjede. Doveli su dva igrača s međunarodnim iskustvom poput Šimovića koji dominira svojim stasom pod obručima te šutera Ćeškovića koji je pokazao protiv Zaboka svoju vrijednost. Uz njih tu su još od lani Surina, Pehar i Boban dok su iz Dubrave angažirali Juričića i iz Jollyja, Salamuna. Predviđam iznimno tešku utakmicu, neizvjesnu do samog kraja, a tko će uzeti bodove teško je za reći. Eventualna pobjeda za obje momčadi imala bi praktički dvostruku vrijednost što zbog samopouzdanja, a što zbog mogućnosti da završimo i mi i Riječani na kraju u Ligi za ostanak gdje bi bodovi iz ove utakmice igrali važnu ulogu.
Na put krećete skoro kompletni.
– Dobra vijest je da se Marić vratio treninzima i moguć je njegov nastup u Rijeci. Probleme ima Grabovac, no ostali su spremni za veliku borbu i nadam se pobjedi – za kraj je kazao kapetan Jurjević.
 


 DANAS PROMJENA IMENA?




Pred početak sezone predsjednik kluba Mirko Jošić najavio je ulazak novog izdašnijeg sponzora u klub, a time je i predvidio promjenu imena Borik-Puntamika koja će službeno otići u povijest danas nakon konferencija za novinare na Višnjiku u 11 sati. Tada bi se trebao predstaviti taj novi tajanstveni sponzor koji će svojim ulaganjem zaslužiti i ulazak u ime samog kluba. Sigurno se jedino zna da više u imenu neće biti naziva Borik, dok će se Puntamici pridodati vrlo vjerojatno ime trgovačkog lanca Sonik, kako se moglo načuti u kuloarima bliskima klubu.


 PRIJENOS NA SPORT KLUBU


Utakmica 4. kola između Kvarnera 2010 i Borik-Puntamike bit će uživo prenošena na Sport Klubu s početkom u nedjelju u 19.30 sati. Podsjetimo se da su u prošloj sezoni od kada ova sportska televizija pokriva A-1 ligu tv-prijenosima zeleni bili dvaput uživo na malim ekranima i oba puta pobijedili. Prvi prijenos iz Zaboka i drugi iz Jazina kada je savladan Split. Po ovoj tradiciji Puntamičani imaju za sada stopostotan uspjeh koji bi sigurno željeli i da se nastavi u Rijeci.