Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Petrina u Ninu: Nastupa posthadezeovsko razdoblje

27.10.2011. 22:00
Petrina u Ninu: Nastupa posthadezeovsko razdoblje


Stipe Petrina, aktualni načelnik Općine Primošten te nositelj nezavisne izborne liste u 9. izbornoj jedinici, jučer je u društvu koordinatorice izbornog stožera i članice s njegove liste Iris Ukić-Kotarac posjetio grad Nin. Ispred crkvice sv. Križa dobrodošlicu mu je poželio nezavisni vijećnik u ninskom Gradskom vijeću Veljko Šalov.
– Na izlazak na izbore motivirao me totalni vakuum, materijalizam, neznanje, nesnalažljivost i kriza koja traje godinama. O službenoj vlasti i HDZ-u mislim da ne treba razgovarati, Hrvatska se treba početi pripremati za posthadezeovsko razdoblje. Na drugu stranu oporba se u svemu ovome apsolutno ne snalazi. U proljeće je, u vrijeme “fejsbuk prosvjeda” 87 posto građana bilo za izvanredne izbore, a oporba to nije znala iskoristiti. Pitam ja čelnike te koalicije “piu, piu”, kako ih ja nazivam, kako sutra misle povlačiti nepopularne poteze? Da su to učinili, ne bi se masakriranje nacije nastavilo još 8 do 9 mjeseci, istaknuo je Petrina, koji je svjestan da nakon izbora neće biti u vlasti, jer izlazi u smo jednoj jedinici, no vjeruje u dobar rezultat.
Petrina je uzburkao duhove predizbornim plakatima vulgarnog sadržaja, za koje su mnogi rekli da bi ih trebalo ukloniti.
– Svaka riječ na njima je izvagana i upućuje na sve stranke kojih, nažalost, pod hrvatskim političkim nebom ima 118. Do sada nismo imali problema niti se oglasilo etičko ili državno izborno povjerenstvo. Ne vidim ništa sporno na tim plakatima, a vjerujem da se sa mnom slaže i većina hrvatskog biračkog tijela, kaže Petrina, koji vidi dvije mogućnosti nakon izbora:
– Jedna je totalni raspad sustava, a to će se dogoditi ako na ovaj način uđemo u Europsku uniju u kojoj ćemo izgubiti svoj identitet te ako prihvatimo MMF. Drugi pravac je možda vremenski nešto teži i duži, ali je nacionalno isplativiji. Hrvati ne mogu podnijeti ovoliku javnu potrošnju, moraju živjeti u skladu s realnim mogućnostima.