Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Sa Sonikom od malenih do seniora

27.10.2011. 22:00
Sa Sonikom od malenih do seniora


Umjesto Borik Puntamika ubuduće će na dresovima “zelenih pisati Sonik Puntamika. Tako je danas obznanjeno na  konferenciji za medije koja je održana u pres centru dorane K. Ćosić na Višnjiku. Konferenciji su nazočili predsjednik kluba Mirko  Jošić i sportski direktor Pero Perić, a sa strane sponzora osnivač i vlasnik firme Sonika Nikola Sorić i voditelj marketinga Antonio  Stojanov. Promjena imena najavljena je još prije početka A – 1 lige, a na obostrano zadovoljstvo projekt je realiziran sada. U  uvodnoj riječi nazočnima se obratio Mirko Jošić.
– Kao što sam najavljivao pred početak košarkaške sezone da će najvjerojatnije doći do promjene imena kluba što smo  pripremali dosta dugo, oko 4 – 5 mjeseci. Sa vlasnikom Sonika započeli smo razgovore i došli smo do konačnog rješenja i  ugovora koji će našem klubu koji uzgred rečeno u ligi ima najmanji budžet, pomoći u realizaciji našeg projekta da klub ostane u  Prvoj ligi. Ovakva pomoć dobro nam je došla u smislu održavanja stabilnosti kluba. Bez obzira na to u klubu ćemo se i dalje  držati naših financijskih gabarita, ali će ovo biti pomak u suradnji sa zadarskim gospodarstvom. Drago mi je da smo prepoznati kao  klub koji nema “krivih poteza” te da je to njima bilo simpatično pa nam nije bilo teško se naći i dogovoriti se.
Vlasnik SonIka Nikola Sorić je pak istaknuo:
– Dosta dugo smo pregovarali i dogovarali te smo unutar Sonika donijeli odluku da ipak krenemo u ovaj projekt. Radi se o  sljedećem. Tvrtka Sonik zapošljava 500 djelatnika te prema tome dajemo sve za našu djecu. Drugim riječima Sonik Puntamika  isto tako će puno pomoći zadarskoj djeci ali i djeci naših djelatnika. Nije na odmet reći da smo mi i u Upravi KK Zadar. Mi ćemo skupa sa našim sponzorima, odnosno dobavljačima unutar godinu dana gledati što više pomoći KK Sonik Puntamici.
Mirko Jošić je još naglasio da se Sonik neće mješati u politiku kluba već da će ostati sa strane pa Uprava kluba ostaje  samostalna u odlučivanju u tom segmentu.
– Ovim projektom neželimo ubuhvatiti samo na seniorsku momčad već i djecu koja tek dolaze u klub i to kroz razne košarkaške  manifestacije – kaže Antonio Stojanov.