Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Vijenac polažu antifašisti, SDP i HSLS

27.10.2011. 22:00
Vijenac polažu antifašisti, SDP i HSLS


Gradonačelnik Zvonimir Vrančić ni ove godine neće ni na koji način obilježiti obljetnicu partizanskog oslobođenja Zadra


Članovi i članice predsjedništva Udruge antifašističkih boraca i antifašista Zadarske županije polaganjem vijenca na spomenik borcima palim u NOB-u i na Središnji križ – spomenik braniteljima poginulim u Domovinskom ratu, obilježit će 31. listopada, 67. obljetnicu partizanskog oslobođenja grada Zadra od fašizma.
Ovaj datum obilježit će i SDP i HSLS. Nikakve aktivnosti nisu predvidjeli u HNS-u, saznajemo od predsjednice zadarskog HNS-a Vesne Sabolić.
– Svake godine na ovaj dan položimo vijence na spomenik palim borcima i na Središnji križ, pa ćemo to učiniti i ove, rekla je Omerka Šarić, članica predsjedništva zadarskog SDP-a.
– Odazvat ćemo se polaganju vijenca kao što se uvijek odazivamo odavanju počasti svima koji su svoje živote dali za slobodu našeg grada i domovine, kazala je Patricija Jureško – Perović, povjerenica HSLS-a za Zadarsku županiju.
Kako saznajemo od Ivane Dadić, stručne suradnice za informiranje i odnose s građanima u Gradu Zadru, gradonačelnik Zvonimir Vrančić ni ove godine neće ni na koji način obilježiti obljetnicu partizanskog oslobođenja Zadra, pa tako neće biti ni postavljanja vijenca na spomen-ploči na Narodnom trgu koja gradskim vlastima predstavlja kompromisno mjesto polaganja vijenaca prigodom antifašističkih obljetnica kako bi izbjegli vijenac postaviti na spomenik sa zvijezdom. Gradonačelnik Vranić je, zajedno sa županom Stipom Zrilićem i ministrom Božidarom Kalmetom, samo jednom sudjelovao u obilježavanju obljetnice partizanskog oslobođenja Zadra i to kada je prije dvije godine, u povodu 65. obljetnice, Udruga antifašističkih boraca i antifašista Zadarske županije organizirala svečanu akademiju na koju je, kao njezin pokrovitelj, došao i tadašnji predsjednik države Stjepan Mesić.