Miletić: Nakon 20 godina lokalna vlast nam ostavlja spomenik gluposti

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ
Mještani su se prvi put spontano okupili još prošli tjedan nakon što se na toj lokaciji pojavio radni stroj

Osamdesetak mještana Ražanca i okolnih mjesta okupilo se u prostorijama tamošnje osnovne škole zbog nezadovoljstva gradnjom repetitora Hrvatskog telekoma na Škulića glavici, svega 30-ak metara od prvih obiteljskih kuća. Mještani su se prvi put spontano okupili još prošli tjedan nakon što se na toj lokaciji pojavio radni stroj. Iako se izvođač radova zajedno s predstavnikom HT-a povukao, mještani su suočeni s grubom činjenicom - taj je teleoperater prikupio svu potrebnu dokumentaciju za gradnju.

- Mi smo u školskim prostorijama iznijeli problem te gdje je i zašto nastao, ali bojimo se da smo dovedeni pred gotov čin. Ono što je najžalosnije u cijeloj priči jest činjenica da je naša općinska vlast bila upoznata sa svime, iako su nam tvrdili suprotno - kaže Edmund Miletić, predjednik ražanačkog mjesnog odbora dodajući kako je to razvidno iz lokacijske dozvole koja je HT-u izdana još prije dvije godine i u kojoj je naznačio da je lokalna vlast obaviještena, no kako nije reagirala, da je zaključeno kako su suglasni.

- Postojala je i javna rasprava o tome u Županiji, ali su se naši čelnici oglušili na to što mi shvaćamo kao prešutni dogovor - kaže Miletić dodajući kako je žalosno da u 20 godina vladavine te iste vlasti i načelnika Dragutina Miočića iza njih ostaje samo taj "spomenik gluposti" na ulazu u mjesto.

- Da su barem sagradili kakav vrtić ili bilo što da su korisno učinili - zaključuje Miletić koristeći ovu priliku kako bi sve mještane pozvao na mirni prosvjed najavljen za srijedu u 9.00 sati.

- Dogovorili smo se da ćemo doći pred općinu i da ćemo od načelnika i ostalih u Općini zatražiti da nam se očituju. To je na žalost sve što sada možemo - kaže Miletić napominjući kako je za srijedu sazvana i izvanredna sjednica te da se nada kako će općinski čelnici sada barem nešto pokušati. Rješenje koje je dopisom ponudio načelnik Miočić o premještanju 300-tinjak metara dalje, kaže kako mještani drže glupošću jer da bi to značilo kako se bazna stanica pomiče od kuća u Škulićima i prebacuje u dvorište Rudićima.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno