Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Livaković tri tjedna prije uhićenja tvrtku D&Z prepisao na sebe

27.10.2013. 23:00
Livaković tri tjedna prije uhićenja tvrtku D&Z prepisao na sebe


Zdravko Livaković je nepuna tri tjedna prije uhićenja tvrtku D&Z d.o.o. s početnim kapitalom od 20 tisuća kuna s Davora Uglešića prepisao na svoje ime. Zašto je to učinio baš sada nagađa se. Po jednoj verziji priče bio je uvjeren kako je za njega prošla “opasnost”, a po drugoj, znao je što mu se sprema, pa je na taj način želio poštediti prijatelja od mogućih neugodnosti


Što sve posjeduju osumnjičenici uhićeni prošli tjedan u uskočkoj akciji Remorker pokazalo se nakon što je Županijski sud u Zagrebu na zahtjev uskočkih istražitelja blokirao njihove nekretnine i pokretnine, a otkud im novac za sve to, tek će morati dokazati. Po informacijama sa Županijskog suda u Zagrebu Zadraninu Zdravku Livakoviću, koji je označen kao prvoosumnjičeni u izvlačenju milijunskih iznosa iz HAC-a u vrijeme dok je bio državni tajnik u “Kalmetinu ministarstvu” mora, prometa i infrastrukture, osim imovine koja je upisana na njegovo ime, pod blokadom je i stan s parkirnim mjestom u Petrčanama koji glasi na ime njegove majke. U Arbanasima mu je blokiran stan iz kojeg je odvezen u Remetinec, površine od 125 metara četvornih, kao i pripadajuća garaža u prizemlju dvokatnice te dionice Tankerske plovidbe vrijedne 25,5 tisuća kuna. Livaković neće moći raspolagati ni luksuznim 10-metarskim brodom “Mirakul” na vezu u Vitrenjaku vrijednim 100-tinjak tisuća eura, a niti udjelom u tvrtci D&Z d.o.o. na Poluotoku.
 Zanimljivo je, međutim, da je Livaković 3. listopada ove godine, nepuna tri tjedna prije uhićenja, tvrtku s Davora Uglešića prepisao na svoje ime. U zabilježbi koju je 4. listopada provedena na Trgovačkom sudu u Zadru, stoji kako je Livaković jedini osnivač i vlasnik tvrtke s početnim kapitalom od 20 tisuća kuna. Tvrtka je smještena u nedavno obnovljenoj staroj dvokatnici u Ulici Jeronima Vidovića koja, međutim, nije na popisu blokirane imovine. Zašto je Livaković tvrtku baš u ovo vrijeme prepisao na svoje ime tek se nagađa. Po jednoj verziji priče bio je uvjeren kako je za njega “prošla opasnost”, a po drugoj, znao je što mu se sprema pa je na taj način želio poštediti prijatelja mogućih neugodnosti.