Odgoj i obrazovanje kao najuzvišeniji zahtjev današnjeg vremena

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Fabio ŠIMIĆEV

Prigodnim programom održanom u sportskoj dvorani Klasične gimnazije Ivana Pavla II. proteklog utorka nastojala se izreći zahvalnost dugogodišnjem ravnatelju ove obrazovne ustanove, mons.Josi Kokiću te ujedno istaknuti njegov nesebičan doprinos u razvoju te škole kroz njen dvadasetogodišnji hod na prosvjetnom polju. Ovo nije bio samo susret zahvale sada već bivšem ravnatelju, već se njime, po riječima mons. Kokića željelo obilježiti i desetu obljetnicu useljenja škole u novosagrađene prostore te predstaviti netom publiciranu monografiju "Od poziva do poslanja - godine (iz)rasta Klasične gimnazije Ivana Pavla u Zadru", uzorno priređenu knjigu o školi koja se naslanja i slijedi povijesni niz svoga prednika Dječačkog sjemeništa utemeljenog 1748.

Prema riječima mons. Kokića do danas nemamo još ništa napisano ni o prvoj, a ni ovoj drugoj, tako važnoj crkvenoj ustanovi, a što bi bilo dostupno našoj crkvenoj i opće društvenoj javnosti.

Događanje u Klasičnoj gimnazij Ivana Pavla II. bilo je uokvireno skladnim glazbeno-poetskim uprizorenjem složenom od meditativne riječi, duhovne šansone i poetskog krasnoslova, a što su moderirale č.sr. Mirjam Gadža i prof. Marija Rušev uz scenski nastup pjevačkog zbora škole pod dirigentskom palicom prof. Nele Šarić, Mate Žilića za klavirom i solistima Nikol Buterin, Magdalenom Ivankov, Karlom Klanac, Valerijom Peša i Lovrom Kardumom.

 Svojom pozdravnom riječi i zahvalom mons. Kokića su htjeli počastiti njegovi kolege u zbornici, učenici i njihovi roditelji, ravnatelji i profesori iz drugih srodnih škola, članovi svećeničkog zbora predvođeni nadbiskupom Želimirom Puljićem. Posebno upečatljive bile su riječi novoimenovanog ravnatelja mr. don Ante Sorića kojim je poentirao da je odgoj i obrazovanje novih naraštaja najuzvišeniji zahtjev današnjeg vremena, pri čemu i ova gimnazija daje svoj obol zasnovan na kršćanskim temeljima i vrednotama. U ime kolega iz zbornice odlazećeg ravnatelja je pozdravio prof. Damir Sikirić, jednako toplim riječima pozdrav mu je uputio predstavnik roditelja učenika, a jedna učenica škole u svom kratkom, ali efektnom govoru naglasila je da se "mi današnji Vaši učenici nadamo da ćete pamtiti Vi nas kao što i mi sada pamtimo Vas". Nadbiskup Puljić je biranim riječima hvalio don Josinu skrb oko utemeljenja gimnazije i praćenja njena života u našoj sredini svih godina njena djelovanja. Nadbiskup je potom don Josi darovao izrezbareni križ s raspetim Kristom u drvu te medaljon s likom Ivana Pavla.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno