Jurić donio bod u završnici

Slika korisnika valentinam
TREĆA HNL JUG
Domaćin je dugo vodio, a Zadar spasio bod pred kraj
Arif SITNICA
Spasili obraz kod Zagore

ZAGORA 1

ZADAR 1

UNEŠIĆ - Igralište Borovišće. Gledatelja: 300. Sudac: Damir Mladin (Omiš). Pomoćnici: Mario Soldić (Hrvace) i Matko Palada (Trogir). Strijelci: 1:0 Ćaleta (37'), 1:1 Jurić (84'). Žuti kartoni: Pranić, Anić, Jerbić, J. Jurjević (Zadar). Crveni: -

ZAGORA: Vukić, Vuković(od 67' Vučemilović-Alegić), Pezo, Pleština, Sablić (od 90' Donjić), Jurišić, Ćaleta, F. Bitunjac, B. Bitunjac, Malčić, Brnadić. Trener: Zoran Slavica

ZADAR: K. Jurjević, Pranić, Sarić, Jerbić, Viduka (od 51' Rončević), J. Jurjević, Župan, Torbarina ( od 80' Colić), Jurić, Anić (od 71' Terkeš), Verunica.

Trener: Leo Burčul

Zadar je u 10. kolu Treće HNL jug osvojio bod na gostovanju u Unešiću kod ondašnje Zagore. Domaćin je poveo zgoditkom Ćalete u 37. minuti utakmice, a zgoditak vrijedan boda zabio je kristijan Jurić u samoj završnici utakmice, u 84. minuti. Zagora je u 66. minuti utakmice propustila realizirati najstrožu kaznu, udarac Malčića s 11 metara brani Karlo Jurjević. Utakmica je bila izjednačena, Zagori je propalo prvo poluvrijeme a Zadru drugo.

Prvo prijete domaćini. Sablić je okušao svoj udarac s 18 metara, ali nije bio dovoljno precizan. U 10. minuti isti igrač pokušao je ponovno izvan šesnaesterca, ponovno je neprecitan. Igrala se 16. minuta kada je Karlo Jurjević odličnom intervencijpm spriječio Sablića da sa 6-7 metara zatrese Zadrovu mrežu. Prvi udarac Zadrana bilježimo u 24. minuti, Anić je okušao svoj udarac s 25 metara, ali nije bio dovoljno precizan. Isti igrač je pokušao lukavštinom s ruba šesnaesterca u 29. minuti dovesti Zadrane u vodstvo, ali Vukić je spreman i na to. U 37. minuti domaćin je poveo. Vuković je centrirao s lijeve strane, Ćaleta ostao sam kao duh na nekoliko metara od gola Zadrana i nije mu bilo teško glavom pogoditi za vodstvo Zagore - 1:0. S tim rezultatom otišlo se na odmor.

Zadar je puno žustrije ušao u nastavak utakmice i veliku priliku stvorio već u 50. minuti. Župan je proigrao Jurića koji puca, ali njegov udarac brani Vukić. Minutu kasnije Leo Burčul u igru umjesto Viduke šalje Rončevića. Novu veliku prigodu za poravnjanje momčad sa Stanova ima u 63. minuti. Pranić je tukao s ruba šesnaesterca, Vukić odbija loptu, a Torbarina je ne uspijeva dobro zahvatiti glavom. U 66. minuti nastroža kazna za Zagoru. Međutim, ništa od pogotka, Karlo Jurjević brani udarac Željka Malčića s kreča. U 70. minuti Vukić brani udarac Torbarine koji je bio u izglednoj situaciji za postizanje pogotka. Minutu potom u igru umjesto Anića ulazi Želimir Terkeš, povratnik na zeleni travnjak nakon što je na početku ove sezone postavljen na mjesto pomoćnog trenera. Igrala se 74. minuta kada je J. Jurjević glavom tukao preko gola. Sedam minuta poslije njegov brat Karlo brani pokušaj F. Bitunjca sa 17 metara. I onda Zadar u 84. minuti stiže do izjednačenja. Kristijan Jurić nakon ubačaja s lijeve strane s 5-6 metara zakucava loptu pod gredu za 1:1. To je na kraju bio i konačan rezultat ove utakmice.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno