Ministar Pavić u zadarskoj pučkoj kuhinji potrebitim građanima dijelio mandarine

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
FEAD fond
Istaknuo je kako se podjela mandarina korisnicima pučkih kuhinja u Hrvatskoj odvija već drugu godinu zaredom. Mandarine je Ministarstvo otkupilo od braniteljske zadruge iz doline Neretve
Marin GOSPIĆ
Riječ je o provedbi programa financiranih iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije

Marko Pavić, ministar rada i mirovinskog sustava danas je u pučkoj kuhinji Caritasa Zadarske nadbiskupije potrebitim, siromašnim, gladnim građanima dijelio - mandarine!

Riječ je o provedbi programa financiranih iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije, FEAD, a ovom prilikom resorno je ministarstvo od braniteljske zadruge iz Dubrovačko neretvanske županije otkupilo i podijelilo 30 tona mandarina.

- Ministarstvo rada upravljačko je tijelo za Fond Fead za najpotrebitije u Europskoj uniji. Do 2020. godine na raspolaganju imamo gotovo 37 milijuna eura. Upravljamo operativnim programom za pomoć u hrani i ostalu potrebitu materijalnu pomoć kojom osiguravamo prehranu za socijalno ugrožene učenike u školama te pomoć u hrani i materijalna pomoć Caritasu i ostalim korisnicima koji je koriste, izjavio je ministar Pavić.

Istaknuo je kako se podjela mandarina korisnicima pučkih kuhinja u Hrvatskoj odvija već drugu godinu zaredom. Mandarine je Ministarstvo otkupilo od braniteljske zadruge iz doline Neretve.

- Svjesni smo kako u Hrvatskoj ima puno potrebitih kojima treba pomoć i možda ova sredstva nisu dovoljna, ali ipak je ovo jedan iskorak i Hrvatske i EU kako bi pomogli osobama koje su socijalno isključene, obiteljima i učenicima socijalno ugroženima, rekao je Pavić.

Dotaknuo se zemljišta kojeg je Zadarska nadbiskupija dala na korištenje beskućnicima i socijalno ugroženim osobama, a na kojem oni uzgajaju voće i povrće.

- To je dobar primjer suradnje. Moram istaknuti kako je Caritas Zadarske nadbiskupije unutar FEAD Fonda povukao 3,6 milijuna kuna za ovu svrhu, a sigurno ćemo i dalje imati programe gdje ćemo ovakve projekte moći prijaviti, najavio je Pavić.

Cilj Fonda europske pomoći za najpotrebitije je promicanje socijalne kohezije i socijalne uključenosti pridonoseći smanjenju siromaštva, posebice teških oblika siromaštva poput dječjeg siromaštva, beskućnika i nedostatka hrane.

Marija Pletikosa, državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kazala je kako su svi navedeni programi namijenjeni marginaliziranim skupinama od socijalno potrebitih, beskućnika, mladima, djeci bez roditeljske skrbi.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno