Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Novi poraz, koštala slobodna bacanja

28.10.2019. 10:05


Tri minuta prije kraja Jošić, je nakon namjerne pogreške Gorice, pogodio jedno od dva slobodna bacanja, a nakon toga je Segarić također pogodio samo jedno bacanje i umjesto na -2, Puntamičani su stigli na -4 (64:68). U idućem napadu Jošić je nakon odličnog udvajanja ukrao loptu Gorici, dodao je Petaniju koji je išao na polaganje, ali ga je blokirao Papac. Brzoja je skočio u napadu i poslao loptu Petroviću koji je ostao sam ispod koša Sonik-Puntamike i lagano položio za 70:64 dvije minute prije kraja utakmice. Segarić je u idućem napadu izborio nova dva bacanja, ali je ponovno pogodio samo jedno za -5. Obranili su se domaći u sljedećem napadu, a Jukić je zabio za samo -3 minutu prije kraja. Ponovno su se zadarski košarkaši obranili i imali priliku stići u potpuni egal, ali su katastrofalno organizirali napad te stigli do isteka vremena. Ostalo je 34 sekunde, a Sonik se odlučio braniti. Nije uspio. Nakon preuzimanja, Majcunić je probio prvu liniju zadarskog sastava i položio za 67:72 20 sekundi prije kraja utakmice. Nakon minute odmora Banić je promašio tricu, nakon čega su Puntamičani napravili prekršaj nad Majcnunićem koji je, za razliku od igrača Sonika, pogodio oba bacanja i zaključio utakmicu.
Na žalost u trenutku kada se lomila utakmica, igrači Sonik-Puntamike su pogodili tri od šest slobodnih bacanja i propustili priliku da se vrate u egal. Gorica je slavila. Momčad Josipa Sesara se nudila, nije odigrala maestralnu utakmicu, ali Gorica je iskusna momčad, puna dobrih igrača i na kraju je na rutinu dobila utakmicu.
Košem Emilija Banića u petoj minuti utakmice Sonik-Puntamika je povela 11:5 te do posljednjih trenutaka prve dionice držala prednost. Ipak preko dva bivša igrača Zadra, Ivana Vraneša i Mislava Brzoje, gosti stižu do kraja četvrtine u egal. Dobro igraju Puntamičani i na početku druge četvrtine, kada se ponovno vraćaju na +5 (30:25). No, Gorica radi tada prvu veću seriju od 10:0, odlazi na +5, prednost koju drži do poluvremena. U 23. minuti Ivan Vučić polaže za prvu dvoznamenkastu prednost Gorice, a kreće i odličan period igre Lovre Mazalina, još jednog bivšeg igrača Zadra, koji je utakmicu završio sa 13 koševa i čak 14 skokovca. Ipak kraj treće četvrtine pripada Soniku, koji se potpuno vraća u utakmicu i sa dvoznamenkastog zaostatka, košem Jurjevića, tri minuta prije kraja dionice stiže na -4. U posljednju četvrtinu ušlo se sa rezultatom 51:57. Šest minuta prije kraja Josip Jukić je pogodio za 62:64. I činilo se da zadarski sastav ima snage potpuno preokrenuti utakmicu. To se nije dogodilo. Mašić je postigao dva koša za redom, nakon čega je slijedila opisana završnica.
Momčad trenera Šime Kraljevića, nakon poraza od Šibenke, poražena je i od Gorice u Jazinama te je trenutno na omjeru 1:4.
 
S. PUNTAMIKA 67
GORICA 74


(19:18, 13:19, 19:20, 16:17)
ZADAR – Dvorana Jazine. Gledatelja 150. Suci: Josip Radojković, Josip Jurčević, Dino Vukušić.
SONIK-PUNTAMIKA: Petani 9, Segarić 15, Banić 9, Jurjević 16, Jukić 11, Špralja, Jošić 7, Barbaroša, Petković, Keserović, Dunatov. Trener: Šime Kraljević.
GORICA: Papac 2, Petrović 8, Kapusta 3, Vučić 2, Mazalin 13, Babić 3, Brzoja 6, Vraneš 12, Majcunić 11, Mašić 12, Macner, Milković 2. Trener: Josip Sesar.