Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Sudjelovala čak 164 studenta talijanistike

28.10.2019. 10:30


Tjedan talijanskog jezika koji je završio u petak 25. listopada pokazao se izvrsnom prilikom za učenje i susrete uz sudjelovanje čak 164 studenta s Odjela talijanistike Sveučilišta u Zadru, stoji u priopćenju iz Talijanske zajednice koja je bila organizator ovogodišnjeg programa.
Na susretima, interaktivnim predavanjima i radionicama čitanja i pisanja, govorilo se o različitim temama, a sve se odvijalo u vrlo vedrom i živom ozračju, uz aktivno sudjelovanje studenata i njihovih profesora.
Posebnu pažnju sudionika privukle su popodnevne konferencije o temama usko vezanim za talijanski jezik, ali i ona na kojoj je bilo riječi o jadranskim vezama kroz povijest i sadašnjost. Prof. dr. Giuseppe Borruso sa Sveučilišta u Trstu održao je vrlo zanimljivo predavanje o temi "Čvorišta, mreže i poveznice na Jadranskom moru" s posebnim osvrtom na trgovinske odnose, prijevoz roba i putnika, turizam, infrastrukturu i održivi razvoj na ovom prostoru koji predstavlja važnu točku susreta između Italije i Hrvatske.
U Talijanskoj zajednici ne kriju zadovoljstvo uspjehom ove inicijative kojom se, između ostalog, želi širom otvoriti vrata ove Zajednice i započeti s uspostavom čvrste i dugoročne suradnje sa zadarskim Sveučilištem te svim ostalim institucijama grada.
Iz Talijanske zajednice posebnu zahvalnost upućuju profesoricama Ireni Marković i Andrijani Jusup za njihov doprinos i podršku uspješnom ostvarenju Tjedna talijanskog jezika.