Grad Zadar prodaje pet poslovnih prostora na Relji

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Gradski vijećnici danas odlučuju o prijedlogu gradonačelnika Dukića
Riječ je o poslovnim prostorima koji se nalaze u prizemlju starije jednokatnice na Relji, a na čijem katu su privatni stanovi
Zgrada u čijem se prizemlju prodaju poslovni prostori

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća trebala bi biti usvojena odluka o prodaji pet poslovnih prostora u zgradi na Relji na križanju ulica Ljudevita Posavskog, Zrinsko Frankopanske i Katarine Zrinske.
Riječ je o starijoj jednokatnici u kojoj su u prizemlju smješteni poslovni prostori, a na katu su privatni stanovi.
U obrazloženju stoji kako je Grad Zadar vlasnik pet poslovnih prostora koji se nalaze u prizemlju zgrade položene na katastarskoj čestici 5895/2, k.o. Zadar. Poslovni prostori su pojedinačnih površina od 64 m2, 45 m2, 38 m2, 24 m2 i 64 m2. Temeljem Rješenja Općinskog suda u Zadru od 6. svibnja 2020. poslovni prostori upisani su kao etažno vlasništvo Grada Zadra. Građevina u kojoj se nalaze poslovni prostori izgrađena je prije 15. veljače 1968. godine te je tamo između ostalog bila i točionica, kemijska čistionica...
Inače, ova je nekretnina, kako dalje stoji, u zemljišnim knjigama upisana kao zgrada i dvorište, ukupne površine 512 m2. U naravi se radi o staroj kući na koju su se naknadno provodile nadogradnje.
- Grad Zadar desetljećima je raspolagao poslovnim prostorima putem Ugovora o zakupu s različitim poslovnim subjektima. Zbog neuvjetnosti korištenja dijela poslovnih prostora, došlo je sporazumnog raskida ugovora sa zakupcima, a preostali ugovori o zakupu su istekli. Prema Elaboratu procjene vrijednosti stalnog sudskog vještaka za procjene nekretnina Vjeke Dizdara, dipl.ing.građ., iz tvrtke Validus d.o.o., ukupna tržišna vrijednost pet poslovnih prostora iznosi ukupno 2.442.000 kuna, odnosno pojedinačno 685.000 kuna, 481.000 kuna, 398.000 kuna, 193.000 kuna i 685.000 kuna, stoji u obrazloženju Grada Zadra.
Obavještavaju da će pravo na sudjelovanje u javnom natječaju imati sve fizičke i pravne osobe koje prema važećim propisima Republike Hrvatske mogu biti vlasnici nekretnina na području Republike Hrvatske i koji su uplatili jamčevinu u iznosu od pet posto početne cijene nekretnine. Najpovoljnijom ponudom smatrat će se ponuda koja, uz ispunjenje uvjeta iz natječaja, sadrži i najveći iznos ponuđene cijene.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (1 glasova)