Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Pupić Bakrač: Ako se prihvate naši amandmani, prihvatit ćemo rebalans

28.10.2021. 11:51


Akcija mladih održala je konferenciju za novinare ispred gradske uprave na Narodnom trgu na kojoj su Ante Rubeša, Marjana Botić i Marko Pupić Bakrač iznijeli svoj stav o događajima na sjednici Gradskog vijeća, održanoj dan ranije, a na kojoj nije izglasan rebalans proračuna.
– Nama se uvijek spočitava da radimo kaos i revoluciju koja nema cilja, ali jedino što želimo je demokracija i spremni smo razgovarati i otvarati dijaloge sa svima, rekao je Rubeša, ističući da im je jedino cilj razgovor o poboljšanju i napretku grada Zadra.
– Ako je sad u proračunu potrebno dati još za plaće ili manifestacije, znači da proračun u startu nije bio dobro isplaniran, rekao je Rubeša, dodavši da se u startu treba isplanirati koliko je svima potrebno te je pozvao na razgovor i na sastanak s gradonačelnikom Dukićem.
– U našim amandmanima, kazala je Marjana Botić, koje trenutno svi izrađuju, obuhvatit ćemo sve potrebe korisnika koji su u opasnosti, od produženog rada, plaća odgajatelja u vrtiću do subvencioniranja cijene vrtića za djecu iz obitelji s četiri ili više djece, a uvrštene su i dadilje koje dosad nisu bile uključene u subvencioniranje, rekla je Botić.
– Prozivanje gradonačelnika da smo mi krivi za pad rebalansa nije istinito, mi u proračun želimo ubaciti neke svoje stavke kako bismo ga mogli podržati. Naše stavke odnose se na sport, na socijalu, a u određenom dijelu i na školstvu, objasnio je vijećnik Marko Pupić Bakrač.
– Predlažemo gradonačelniku, ukoliko se ne bude moglo konsenzusom donijeti rebalans proračuna ili proračun, da podnese ostavku i da se raspusti Vijeće, rekao je Pupić Bakrač ponovivši da će rebalans proračuna prihvatiti, ako se prihvate njihovi amandmani. Pupić Bakrač prokomentirao je i situaciju s KK Zadrom iznijevši osobni stav kako nije za odlazak Željka Žilavca iz Kluba, jer kako kaže, iako mu zamjera sportski dio, smatra kako su, što se tiče financijskoga dijela, on i pročelnik Mijolović ipak napravili korak naprijed.