Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Aco prošao lišo

Autor: Roman Morović

27.11.2008. 23:00
Aco prošao lišo

Foto: Adam VIDAS



Bez velikih šokova i senzacija okončana je sjednica Upravnog Odbora KK Zadar. Tridesetak minuta nakon 18 sati izišli su iz press dvorane u Jazinama članovi odbora predvođeni predsjednikom kluba Kristijanom Magašem i sportskim direktorom Giuseppeom Giergiom, no okupljenim novinarima poručili su tek da su izdali službeno priopćenje na kojemu piše sve što trebaju znati.
– Na večerašnjoj sjednici Upravnog odbora KK Zadar odlučeno je da se trener prve momčadi Aleksandar Petrović javno opomene zbog svojih izjava koje je dao na konferenciji za novinare poslije utakmice KK Zadar – BC Maroussi. Osim opomene on je i upozoren da svoje izjave ograniči samo na sportski dio za koji je nadležan, a za sve ostalo je nadležna uprava kluba.
Osim trenera upozoreni su i svi igrači da se u svojim izjavama koncentriraju isključivo na komentiranje igre. U slučaju izjava koje izlaze van okvira njihove nadležnosti biti će kažnjeni. UO je zadovoljan dosadašnjim rezultatima, podržava dosadašnji rad trenera i momčadi i nada se još boljim rezultatima i dobroj suradnji s medijima. Pozivamo sve u klubu i oko kluba da se okrenu boljoj suradnji za dobrobit kluba, a ne senzacionalizmu – stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik KK Zadar Kristijan Magaš.
Podsjetit ćemo se još jednom, za dobrobit kluba nadamo se i posljednji put, sporne izjave trenera Petrovića.
– Igrači nisu plaćeni i sutra (srijeda, pr.a.) najvjerojatnije počinje štrajk. Oni unatoč svemu tome pokušavaju korektno i pošteno odraditi svoj posao i ja im na tome zaista čestitam – kazao je Petrović još u utorak nakon utakmice s Maroussijem.
Iste večeri oglasio se i predsjenik Magaš kazavši da je klupski račun odblokiran, dugovanje prema igračima podmireno i kako nema nikakve osnove za štrajk. Dan kasnije krenula je priča o mogućem kažnjavanju trenera Petrovića zbog, kako je kazao direktor Giergia, rušenja ugleda i imiđa kluba.
Na kraju se ipak ispostavilo kako neće biti nikakve kazne, već je sve okončano samo opomenom treneru i upozorenjem igračima. Sam trener Petrović jučer nije želio komentirati ovu odluku Upravnog odbora, a kratko je samo kazao kako će, ukoliko za to bude potrebe, svoje razmišljanje s javnošću podijeliti nakon utakmice s FMP-om.
Možda je tako i najbolje jer na kraju krajeva jedino što je bitno u cijeloj ovoj priči je rezultat momčadi.