Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Najbolje od nas tek slijedi

Autor: Roman Morović

27.11.2008. 23:00
Najbolje od nas tek slijedi

Foto: Filip BRALA



FMP je većinu utakmica odigrao dosta dobro, ali oni su vrlo mlada i neiskusna momčad i u nekim utakmicama nisu imali sreće. Za nas je pobjeda u ovoj utakmici vrlo važna, a najvažnije je da od prve minute krenemo maksimalno koncentrirano. Ne smijemo se opustiti i nećemo dopustiti iznenađenje – zaključio je Ivanov
Ne bi Zadar bio Zadar kada ne bi sam sebi stvorio probleme tamo gdje ih nema. Tako će Upravni odbor kluba večeras vjerojatno odlučivati o tome hoće li kazniti trenera Petrovića ili ne, dok momčad ionako ima već dovoljno problema, naročito kada su u pitanju ozljede. Dixon je izvan stroja, Rančić također, Juby i Garnett i dalje imaju određenih problema i zbog svega toga još je važnije da igrači, trener i uprava pokažu jedno zajedništvo koje u ovom trenutku niti približno nije na vidiku. Možemo se samo nadati da se ovi unutarnji klupski problemi neće odraziti na rezultate momčadi, jer svaki Zadrov poraz, bilo u regionalnoj ligi, bilo u Europi, može biti nenadoknadiv gubitak u trci za Euroligu. S tog aspekta vrlo je važna bila pobjeda na otvaranju Eurokupa protiv Maroussija, no neće se baš svaki dan ukazati jedan Perić koji će praktički sam iznijeti momčad iz problema.
Nadomjestili Dixona
– Ušli smo u utakmicu vrlo nervozno kako to obično biva kada započinjete sezonu u novom natjecanju. Prvo poluvrijeme nismo odigrali dobro i praktički nas je samo Perić držao u igri. Zahvaljujući njemu na odmor smo otišli sa samo dva poena zaostatka što je za nas bilo vrlo važno. U trećoj četvrtini smo zaigrali puno bolje u obrani, napravili smo desetak poena razlike i to smo održali do kraja utakmice – kratko je prokomentirao važnu pobjedu protiv Grka Dejan Ivanov.
S ozlijeđenim Dixonom palicu prvog razigravača momčadi preuzeo je Rok Stipčević koji je svoj posao odradio vrlo dobro, a navijače Zadra sigurno je zadovoljilo i što je Toni Prostran konačno dobio svojih pet minuta. Ipak, želi li ozbiljno konkurirati na dva kolosjeka, Zadru će hitno trebati zdravi Malik Dixon.
– Upravo zbog ovakvih situacija je vrlo važno da imamo tako široku momčad. Rok i Toni su odlično nadomjestili Dixona i oba su pokazali da momčad može računati na njih kada je to najvažnije. Imamo puno kvalitetnih igrača koji mogu odigrati na više pozicija i to je za nas vrlo važno. Ipak, svi mi jedva čekamo da se Dixon oporavi jer je on izuzetno kvalitetan igrač koji našoj momčadi daje jednu dodatnu kvalitetu.
Kada je riječ o igri mladog Bugarina, na toj utakmici ona je imala dva lica. Jedno, ono kada se nije dobro snašao nakon ulaska u igru u prvoj četvrtini te ga je trener Petrović posjeo na klupu i pošteno se na njega izvikao. Te drugo, ono u drugom poluvremenu kada je Ivanov s puno većom dozom žara i borbenosti pokazao koliko zaista zna i može.
– Ušao sam krajem prve četvrtine i odigrao sam jako loše. Zbog toga me trener izveo iz igre, ali je kasnije imao hrabrost da me vrati i ja sam mu na tome vrlo zahvalan. Mislim da sam mu se odužio svojom dobrom igrom u drugom poluvremenu i nadam se da ću ubuduće imati što manje loših razdoblja kao što je bio ovaj u prvom poluvremenu protiv Maroussija – kaže Ivanov koji o prolasku dalje u Eurokupu nema puno dvojbi.
FMP mora pasti
– I Riga i Roanna su dvije vrlo kvalitetne momčadi, a pokazali su to svojim dosadašnjim igrama što u Eurokupu što u domaćem prvenstvu. Ipak, ja vjerujem u svoju momčad. Dobit ćemo sve kod kuće i jednu utakmicu u gostima i to će biti dovoljno za plasman u drugi krug.
Za kraj smo ostavili riječ-dvije o idućem Zadrovu protivniku, beogradskom FMP-u. Još jedna u plejadi utakmica koju Zadar pošto poto mora dobiti.
– FMP je većinu utakmica odigrao dosta dobro, ali oni su vrlo mlada i neiskusna momčad i u nekim utakmicama nisu imali sreće. Protiv Pamese u Eurokupu odigrali su vrlo dobro tri četvrtine, a onda su pali u posljednjoj. Za nas je pobjeda u ovoj utakmici vrlo važna, a najvažnije je da od prve minute krenemo maksimalno koncentrirano. Ne smijemo se opustiti i nećemo dopustiti iznenađenje – zaključio je Ivanov.


 BRAT BLIZANAC U MENORCI


Za one koji možda nisu naišli na taj podatak, Dejan Ivanov ima brata blizanca Kaloyana koji igra u španjolskoj ACB ligi u Menorci.
– Igrali smo zajedno do dvadesete godine, a onda smo otišli u Španjolsku i morali smo se razići. On je i dalje tamo, igra u Menorci i kaže da je vrlo zadovoljan uvjetima u klubu. Igra dobro, sve je vrlo profesionalno, a oba smo potpisali ugovore na jednu godinu tako da, ako nam se ukaže prilika, ponovno možemo zaigrati zajedno – kaže Dejan.