Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Uloženo u sanaciju obale i vodoopskrbu

Autor: Dragana Glavočić

27.11.2008. 23:00
Uloženo u sanaciju obale i vodoopskrbu


Dobivenim nepovratnim sredstvima pokriven je troškovnik radova na bibinjskom obalnom pojasu, koji su bili neophodni s obzirom da je moglo doći do urušavanja obale, a u Ražancu se uložilo u vodoopskrbni sustav
Nedavno je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratne potpore za određene projekte u Zadarskoj županiji vrijedan 9 milijuna kuna. Temeljem odluka Upravnog odbora Fonda za regionalni razvoj Republike Hrvatske dodijeljena su bespovratna sredstva za deset određenih projekata u Zadarskoj županiji koji su kandidirani preko Županije na natječaj Fonda za financiranje u 2008. godini.
Tako je Općini Bibinje dodijeljeno 499.193 kune za sanaciju obale. Kako doznajemo u Općini Bibinje, riječ je o radovima na sanaciji sjeverozapadne obale starog porta koji su završeni prije ovogodišnje turističke sezone. S dobivenim nepovratnim sredstvima pokriven je troškovnik radova. Riječ je o zahvatima na obalnom pojasu koji su bili neophodni s obzirom da je moglo doći do urušavanja obale. Naime, vanjski zid obiteljskih kuća u staroj jezgri bili su u moru, stoga je područje uz kuće nasuto i popločano. Na novouređenoj šetnici uređene su cvjetne oaze i postavljena rasvjeta.
Kako doznajemo u Općini Bibinje, postojeći radovi bili su neizbježni s obzirom da je stara jezgra mjesta zaštićeno kulturno dobro odlukom Ministarstva kulture.
Općina Ražanac dobila je 760.470 kuna za vodoopskrbni sustav. Radi se o izgradnji vodoopskrbnog sustava Radovin – Jovići te vodoopskrbne mreže naselja Radovin, Slivnica Donja, Jovići, Jordani, Stojići i Miočići. Vrijednost ukupne investicije je 15,209.000 kuna. Od tog iznosa Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sufinanciralo je 80 posto projekta, a Općina Ražanac 20 posto. Upravo je projekt vodoopskrbnog sustava Općina kandidirala preko Županije na natječaj Fonda za financiranje u 2008. godini te je tako Fond za regionalni razvoj Republike Hrvatske odobrio 760.470 kuna. Realizacija projekta je pri kraju, a završetak postavljanja vodovodnih cijevi očekuje se do kraja godine.