Uloženo u sanaciju obale i vodoopskrbu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
bibinje_crljenica
Općina Ražanac dobila je 760.470 kuna za vodoopskrbni sustav

Nedavno je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratne potpore za određene projekte u Zadarskoj županiji vrijedan 9 milijuna kuna. Temeljem odluka Upravnog odbora Fonda za regionalni razvoj Republike Hrvatske dodijeljena su bespovratna sredstva za deset određenih projekata u Zadarskoj županiji koji su kandidirani preko Županije na natječaj Fonda za financiranje u 2008. godini.

Tako je Općini Bibinje dodijeljeno 499.193 kune za sanaciju obale. Kako doznajemo u Općini Bibinje, riječ je o radovima na sanaciji sjeverozapadne obale starog porta koji su završeni prije ovogodišnje turističke sezone. S dobivenim nepovratnim sredstvima pokriven je troškovnik radova. Riječ je o zahvatima na obalnom pojasu koji su bili neophodni s obzirom da je moglo doći do urušavanja obale. Naime, vanjski zid obiteljskih kuća u staroj jezgri bili su u moru, stoga je područje uz kuće nasuto i popločano. Na novouređenoj šetnici uređene su cvjetne oaze i postavljena rasvjeta.

Kako doznajemo u Općini Bibinje, postojeći radovi bili su neizbježni s obzirom da je stara jezgra mjesta zaštićeno kulturno dobro odlukom Ministarstva kulture.

Općina Ražanac dobila je 760.470 kuna za vodoopskrbni sustav. Radi se o izgradnji vodoopskrbnog sustava Radovin - Jovići te vodoopskrbne mreže naselja Radovin, Slivnica Donja, Jovići, Jordani, Stojići i Miočići. Vrijednost ukupne investicije je 15,209.000 kuna. Od tog iznosa Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sufinanciralo je 80 posto projekta, a Općina Ražanac 20 posto. Upravo je projekt vodoopskrbnog sustava Općina kandidirala preko Županije na natječaj Fonda za financiranje u 2008. godini te je tako Fond za regionalni razvoj Republike Hrvatske odobrio 760.470 kuna. Realizacija projekta je pri kraju, a završetak postavljanja vodovodnih cijevi očekuje se do kraja godine.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika Old_Dalmatian
Glasajte za nas, govore neke da nismo dobri, a mi sve sad otvaramo, a remen vama stežemo. Mi ćemo piti i jesti i kupovati sve što vidimo, a vi gladujte i jadujte! Glasajte za nas!