Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Croatia osiguranje platit će popravak županijske “vectre”

Autor: Suzana Bandić

27.11.2009. 23:00
Croatia osiguranje platit će popravak županijske “vectre”

Foto: Vedran SITNICA



Neovisno o tome je li dožupan “vectru” tog vikenda koristio za osobne ili, pak, službene svrhe, svu štetu nastalu nakon naleta na srnu podmirit će Croatia osiguranje
Štetu na županijskom službenom vozilu “opel vectra” koja je nastala nakon što je dožupan Stanko Zrilić prošli tjedan na autocesti nedaleko od Zagreba udario u srnu u potpunosti će snositi Croatia osiguranje.
Tako su sve najave o sankcioniranju “neposlušnog” dožupana objavljene na posljednjoj Županijskoj skupštini pale u vodu.
Naime, dožupan se ovaj put izvukao od materijalne odgovornosti i to neovisno o tome je li vozilo tog vikenda koristio za osobne ili, pak, službene svrhe jer se ispostavila istinitom njegova priča da mu je na 15. kilometru autoceste Zagreb-Karlovac iznenada pred vozilo izletjela srna.
Nesreća se dogodila 15. studenog oko 21 sat, a utvrđeno je da je životinja izletjela na autocestu u dijelu ograđenom zaštitnom ogradom kojom prilikom je na “vectri” iz županijskog voznog parka oštećen lijevi far i branik. Hrvatske autoceste takvu vrstu nesreća pokrivaju u cijelosti preko osiguranja.
Na koncu, najbitniji detalj u cijeloj ovoj priči je – je li dožupan prekršio Pravilnik o korištenju službenih vozila ili nije – ostao je potpuno irelevantan.
Naime, on je tvrdio da je na put išao kako bi se bavio politikom u okviru svojih ovlasti, dok su iz Županije stizale optužbe na njegov račun da nikoga o korištenju vozila tijekom vikenda nije obavijestio, da nije ispunio putni nalog te da je službenim vozilom najvjerojatnije išao na stranački skup HSLS-a u Zagreb.