Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Hendikepirani na komarce

Autor:

27.11.2009. 23:00
Hendikepirani na komarce


U Dardu ne idu Olivari i Čakarun, Troskot i Jurjević će ići s ciljem da popune broj igrača dok smo uspjeli zakrpati Dražovića i Pavića – kaže Neven Plantak
Pred košarkašima Borik-Puntamike je večeras (subota) pravi ispit zrelosti na samom istoku Hrvatske, točnije u baranjskom gradiću Dardi gdje se domaći sastav koji predvodi s klupe sigurno najpoznatiji slavonski košarkaš Damir Voloder, nametnuo kao novo ime na košarkaškoj karti Hrvatske. Klub s imenom Vrijednosnice OS Darda više nego uspješno plovi A-1 ligaškim natjecanjem, a prava mala košarkaška groznica trese ovaj najistočniji dio Hrvatske pa je pred Puntamičanima vrlo težak zadatak. Domaći košarkaši s pet pobjeda i jednim porazom drže vodeću poziciju na ljestvici, a Plantakova družina ima priliku i sama se dočepati vrha eventualnim uspjehom protiv popularno zvanih “komaraca” koji su taj jedini poraz ove sezone upisali upravo u svojoj dvorani u 3. kolu protiv Šibenika. Težina zadatka još je i veća ako se uzmu u obzir i problemi s kojima se stručni stožer Borik-Puntamike suočavao protekli tjedan kad na treninzima nije bilo polovice momčadi.
Prilika mladima
– Do srijede smo bili sa samo šest seniora na treningu, jer su izvan stroja bili Olivari zbog bronhitisa, Pavić zbog problema s listom, Dražović zbog oteknuća ruke te Troskot, Jurjević i Čakarun zbog visoke temperature. Epilog svega toga je da u Dardu ne idu Olivari i Čakarun, Troskot i Jurjević će ići s ciljem da popune broj igrača dok smo uspjeli zakrpati Dražovića i Pavića – iznio je Neven Plantak nepovoljan medicinski bilten pred odlazak u Baranju, no to ne znači da se ide lideru prvenstva s istaknutom bijelom zastavom.
– Pored svih problema pripremali smo se maksimalno i imamo priliku iznenaditi domaće košarkaše koji su ove sezone pokazali svoju kvalitetu. Pobijedili su tri puta u gostima (Svjetlsot, Trogir, Zabok), a doma su skinuli Split i Dubrovnik što dovoljno govori što nas čeka. Hendikepirani smo, no koga nema bez njega se mora. Jedino će nam problem po pitanju izostanka biti u smanjenju širine rotacije koja nam je potrebna da bi mogli održavati naš ritam obrane na kojem zasnivamo plan o dobrom rezultatu. Morat će mlađi poput Marina, Hotija i Mrkića pokušati nadoknaditi te minute u kojima će biti potrebno osvježiti naše glavne igrače.
Voloder i Ridl
Odakle prijeti opasnost iz domaćih redova?
– Kolega Voloder uglavnom koristi sedam do osam igrača koji su svi bogati iskustvom i nespornom kvalitetom za ovaj ligaški rang. Svi u Zadru će znati Zvonimira Ridla koji u 37. godini života i dalje igra na visokoj razini. On je predvodnik momčadi u kojoj se ističe još jedan Zadranin Ivan Krolo koji ima visinu i spretnost da bude velika opasnost u reketu. Tu mu pomaže još njihov drugi centar centar Gamma kojega se trebamo također pripaziti. Vanjska linija je predvođena dobrim Čamagajevcom na poziciji organizatora igre dok šuterski dio je predviđen za trojac Meznarić, Katavić i Mandić koji su možda naoko nepoznata imena, ali igrači koji dugi niz godina igraju i imaju dovoljno znanja i iskustva da svakome u ligi naprave velike probleme. Nadamo se da ipak neće i da će se pronaći način kako zaskočiti domaćina u njegovoj dvorani.
Raspored 7. kola: Vrijednosnice OS Darda – Borik-Puntamika (subota, 19), Dubrava – Kaštel galerija (sinoć), Dubrovnik – Zabok, Svjetlost – Split, Šibenik – Trogir.