Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Novinarski posao je težak, ali zanimljiv

Autor:

27.11.2009. 23:00
Novinarski posao je težak, ali zanimljiv

Foto: Sebastian GOVORČIN



Novinarski posao nam se čini možda malo težak, teško je sve to uređivati na računalu i pratiti razne dosadne sjednice i tribine, ali zanimljiv je rad na terenu, kažu mlade novinarke
Novinarska sekcija OŠ Bartula Kašića, uz mentoricu Anu Lisicu, jučer je posjetila Zadarski list. Mladim snagama zadarskog novinarstva, zamjenica glavnog urednika Ljiljana Jurjević i urednik priloga Mali odmor objasnili su kako se uređuje tekst i kako nastaje novina, što je to kartica i od čega se sastoji novinarski posao. Nakon posjeta većina učenica složila se kako je novinarski posao težak, ali zanimljiv. Mentorica Ana Lisica rekla je kako su u posjet Zadarskom listu došli nakon što je urednik priloga Mali odmor vidio rad njihove novinarske sekcije.
– Vidio je naš rad te shvatio kako bi bila moguća suradnja naše novinarske sekcije i njegovog priloga Mali odmor. Tako je počela suradnja, a prve slike i radovi su izašli već u dva broja. Curice su zainteresirane i svi želimo znati dosta toga o novinama, tiskanju i pisanju članaka, rekla je mentorica Lisica dodajući kako su tijekom jučerašnjeg posjeta naučili kako se novina tiska, sprema, što je kartica, kako izgleda novina prije negoli se tiska, tko ispravlja tekstove, kako nastaje naslovnica itd.
Učenice iz novinarske sekcije nakon posjeta rekle su nam svoje dojmove.
– Novinarski posao nam se čini možda malo težak, teško je sve to uređivati na računalu i pratiti razne dosadne sjednice i tribine, ali zanimljiv je rad na terenu, kažu mlade novinarke.