Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Prikazana i predstava o Krešinom životu

Autor: Petra Mičić

27.11.2009. 23:00
Prikazana i predstava o Krešinom životu

Foto: Filip BRALA



Cijena stola bila je 10.000 kuna, a kad se odbiju troškovi organizacije ostat će i dosta novca za Udrugu slijepih, kaže predsjednik Udruge Krešimir Ćosić Radovan Dunatov
U hotelu Adriana Falkensteiner hotels and resorts na Boriku u četvrtak navečer održana je svečana večera u povodu nedoživljenog 61. rođendana velikana zadarske i hrvatske košarke Krešimira Ćosića. Večeru je organizirala Udruga Krešimira Ćosića, a osim obilježavanja 61. rođendana Krešimira Ćosića, večera je humanitarnog karaktera.
Sav prihod od večere namijenjen je Udruzi slijepih Zadarske županije.
– Ovo je već druga godina da smo organizirali večeru u povodu Krešinog rođendana, a nadamo se da će ova večera postati i tradicija. Prošle godine smo večeru orgnizirali u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu jer je Krešo rođen u Zagrebu, a ove godine smo se odlučili za Zadar, grad u kojem je Krešo naučio igrati košarku. Naime, sav prihod od večere smo odlučili dati Udruzi slijepih Zadarske županije, raspitali smo se u uredu za socijanu skrb kome je pomoć potrebna i tako smo došli do članova ove udruge kojima će donacije biti od velikog značaja, kazao je prof. Radovan Dunatov, predsjednik Udruge Krešimir Ćosić.
Humanitarnoj večeri se odazvao Hrvatski košarkaški savez s tajnikom Željkom Drakšićem, Košarkaški klub Split, a nazočili su i Rato Tvrdić, Damir Šolman, Branko Macura, i Josip Bilić, Košarkaški klub Zadar, Grad Zadar, Zadarska županija, tvrtke Nautilus, Marina Dalmacija, Tankerska plovidba te tvrtka P.S. IMMO.
– Svaka tvrtka odnosno stol, donirao je 10.000 kuna. Kad se svi stolovi zbroje te se oduzmu troškovi večere, ostat će značajan iznos za Udrugu slijepih Zadarske županije, ali još uvijek ne znamo točno o kojem iznosu se radi. Prošle godine su stolovi bili dosta skuplji, a čak dvije udruge su dobile sredstva, međutim kako je stanje recesije i svi su osjetili posljedice krize odlučili smo se za iznos od 10.000 kuna po stolu, naglasio je prof. Dunatov.
Bogat i zanimljiv program otvorio je pozdravnim govorom prof. Dunatov koji je istaknuo kako je Krešo Ćosić bio veliki kršćanin i vjernik, koji je sada na nebu, a čijeg se lika svi rado prisjećaju.
Nakon uvodnog govora, nazočne je zabavljala grupa „Forum” a glumačka radionica HKK pod vodstvom dramske prvakinje Jasne Ančić izvela je zanimljivu predstvu o životu Kreše Ćosića, koja je prikazivala Krešin život od djetinjstva pa do doba kada je bio na vrhu karijere.
„Bio sam nemirno dijete, ali odličan učenik… Malo sam učio, ma recite mi tko je tada učio? Ali volio sam sport, a košarku sam zavolio u trećem razredu osnovne… Evo me u Južnoj Americi, mislio sam da je topla ta Južna Amerika, a pogodila me zima”, ovo su samo neke od rečenice iz predstave o Kreši.
Na večeri je bila i Krešina supruga Ljerka Ćosić s kćeri, koje su bile veoma sretne i zadovoljne načinom na koji se njeguje Krešin lik i djelo, a posebno jer se radi o humanitarnoj večeri koja će pomoći potrebitima. Večeri su se također nazočio i dogradonačelnik Dražen Grgurević te župan Stipe Zrilić koji su se rado odazvali humanitarnoj večeri.
Nazočne je zabavila i Udruga „Igrajmo se” pod vodstvom Matije Šango te Mladen Grdović, a nazočnima su se obratili Krešini prijatelji i bivši suigrači, koji su s prisutnima podijelili neke anegdote iz Krešinog života,
– Ova humanitarna večera će omogućiti našim članovima da odu na nužne i skupe operacije očiju, kako bi spriječili totalni gubitak vida i zbog toga smo beskrajno zahvalni organizatorima i svim ljudima koji su nam pomogli, ističe tajnik Udruge slijepih Zadarske županije Špiro Zrilić.