Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Projekt vrijedan 17 milijuna kuna

Autor:

27.11.2009. 23:00
Projekt vrijedan 17 milijuna kuna

Foto: Alenka FESTINI



Radi se o projektu vrijednom oko 17 milijuna kuna, a sredstva su osigurali Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u vrijednosti od 40 posto od ukupne investicije, Hrvatske vode 40 posto te Općina Kolan 20 posto. Izvođač radova je tvrtka Vodoinstalacija d.o.o. iz Zadra
Radovi na prvoj fazi sustava javne odvodnje na području Mandra u Općine Kolan idu predviđenim tijekom. Do sada je postavljeno kilometar i pol dugog voda sa šahtovima, što vodi do crpnih stanica koje će se uskoro izgraditi, potvrdio je Josip Zubović Pipe.
Važno je reći da su radovi na izgradnji prve faze sustava javne odvodnje naselja Mandre započeli u ožujku ove godine. Radi se o projektu vrijednom oko 17 milijuna kuna, a sredstva su osigurali Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u vrijednosti od 40 posto od ukupne investicije, Hrvatske vode 40 posto te Općina Kolan 20 posto. Izvođač radova je tvrtka Vodoinstalacija d.o.o. iz Zadra.
Prva faza ovog projekta obuhvaća izgradnju četiri precrpne stanice te 3,5 kilometara kanalizacijskog voda kroz naselje Mandre. Prema riječima načelnika Zubovića, Općina Kolan čini sve kako bi se ovaj projekt priveo kraju u predviđenom roku.
Prilikom svečanog otvaranja radova na ovom projektu, predstavnici Hrvatskih voda i Ministarstva mora istaknuli su da će realizacijom sustava odvodnje biti omogućen kanalizacijski priključak za oko 700 stambenih jedinica u Mandrama, uz mogućnost daljnjih priključaka. Prva faza bit će realizirana do kraja 2010. godine, a potom slijede radovi na drugoj i trećoj fazi sustava odvodnje, odnosno izgradnja biološkog pročišćivača i mjesne mreže. Cijeli projekt odvodnje planira se realizirati do kraja 2012. godine.