Slijedi funkcionalno povezivanje sustava

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
pavic_tumpa0409
Zvonko KUCELIN
Iris Pavić Tumpa - Uskoro se mogu očekivati važne novosti oko KLZ-a

Pri kraju su radovi na scenskoj tehnologiji i fiksnom gledalištu u velikoj dvorani nove zgrade Kazališta lutaka Zadar, kao i radovi na audio i videoopremi. Izvođač prvog projekta vrijednog oko 9,3 milijuna kuna je MLC Electronic iz Zagreba, a drugog tvrtka AVC, također, iz Zagreba koja je dala ponudu da će audio i videoopremu u velikoj dvorani ugraditi za 3,8 milijuna kuna.

- Očekujem da će vrlo skoro biti važnih novosti oko nove zgrade Kazališta lutaka Zadar te ću tada sazvati konferenciju za novinare. Istaknula bih da su napisi o tomu da je izvršena primopredaja zgrade i da su svi radovi završeni potpuno netočni. Naime, dosad je izvršena samo primopredaja okoliša zgrade. Primopredaja građevinskih radova na novoj zgradi trebala bi uskoro doći na red, a radovi na interijeru još su u tijeku, kazala je ravnateljica Kazališta lutaka Zadar Iris Pavić Tumpa, istaknuvši da će nakon završetka dvaju spomenutih projekata u velikoj dvorani uslijediti funkcionalno povezivanje svih dijelova sustava u jednu cjelinu.

- Problem je u tomu što se nova zgrada radila u više faza i tijekom dugog vremenskog razdoblja pa su se neki projekti mijenjali. To bi značilo da potrebe za funkcionalnim povezivanjem sustava ne bi bilo da je kazalište izgrađeno u jednom dahu, kazala je Pavić Tumpa.

Podsjetimo da je gradnja nove zgrade Kazališta lutaka krenula davne 1986. godine, a potom i prekinuta 1988. godine. Uvjeti za konačan dovršetak objekta stvoreni su 1996./97. godine, kada su zbog prijašnjeg nesavjesnog i nestručnog izvođenja radova sanirane armirano-betonske grede u krovištu.

Ozbiljnije se u radove krenulo 2001. godine, a gradnja se odvijala uz investicijsku potporu Županije i Grada te Ministarstva kulture. Prema nekim procjenama do konačnog završetka zgrade potrošit će se ukupno 50 milijuna kuna. Kad se taj iznos podijeli s prostorom od preko 2.000 četvornih metara, koliko ih nova zgrada Kazališta lutaka ima, dobije se iznos od 1.700 eura po četvornom metru.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno