Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Stanko prvi put protiv sina Antonija

Autor: Šime Ćurko

27.11.2009. 23:00
Stanko prvi put protiv sina Antonija

Foto: Vedran SITNICA



Utakmica u Vinkovcima donijet će i ne tako čest dvoboj oca i sina. Stanko Mršić na klupi Cibalije prvi put u životu tijekom 90 minuta neće navijati za sina Antonija (1987.) koji nosi dres Zadra. Sa 124 utakmice Mršić je rekorder po broju utakmica koje je kao trener vodio Zadar od 1992. godine, a njegov doseg opasno ugrožava Dalibor Zebić, kojem će dvoboj na Bosutu biti 116 utakmica na klupi momčadi iz Stanova. Stanko Mršić u Zadru je imao dosta kritičara tijekom tri mandata na klupi, no ostaje činjenica da je sa Zadrom napravio nekoliko velikih rezultata. Tako je u sezoni 2001./02. sa skromnim igračkim fondom osvojio 9. mjesto u konkurenciji 16 prvoligaša, a 2003./04. ušao je u Ligu za prvaka i tako ponovio najbolji klupski plasman u Prvoj HNL nakon 1997./98., kada je Zadar je također bio šesti. Nakon što je s Osijekom svojevremeno imao i uspjeha u Kupu UEFA-e, Mršić danas vodi Cibaliju prema prvom izlasku u Europu. No, oprezan je Stanko pred dolazak “bivših”, posebno nakon što mu je momčad prorijeđena kartonima i ozljedama.
– Očekujem neizvjesnu utakmicu u kojoj je naš glavni motiv za pobjedu taj da ostanemo u poziciji s koje možemo i dalje računati na dobar plasman. Osim toga želimo se odužiti sjajnoj publici koja je mogla uživati u našim jesenskim igrama, baš kao što smo mi uživali u njihov podršci.
Nije lako igrati protiv sina.
– Nije, ali mi je čast da moj sin igra u Prvoj HNL. Nema mnogo trenera koji su to doživjeli. Neće biti lako ni meni ni Antoniju, ali kako god utakmica završila, netko će u našoj obitelji slaviti, a to je ipak najvažnije.