Stjecanje navike korištenja knjižnice

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
djeca_knjiznica
Većini djece ovo je bio prvi susret s knjižnicom

Djeca iz vrtića Ribica jučer su posjetila Gradsku knjižnicu Zadar, ogranak Arbanasi, gdje su im djelatnice pokazale kako knjižnica nije samo mjesto gdje stoje knjige, već da se u njoj mogu i družiti. Djeci je pročitana i priča, a prema njihovim reakcijama uskoro će se vratiti u knjižnicu. Voditeljica ogranka Arbanasi, Doroteja Kamber Kondić, rekla nam je kako je dječiji vrtić Ribica samo jedan od vrtića koji posjećuju knjižnicu i za kojeg su pripremljene male radionice.

- Ovih dana posjetila su nas djeca iz vrtića Vladimir Nazor, vrtića Jordanovac koji vode časne sestre franjevke u nekoliko grupa, jučer su bili iz Ribice, a sljedeći tjedan iz vrtića Bambi. Cilj nam je pokazati što se sve u knjižnici može i kako ovdje nisu samo knjige, već da se može i igrati te doći s roditeljima i provesti slobodno vrijeme na dječjem odjelu. Prilikom svakog posjeta djeci pročitamo i priču, odnosno kroz malo prikazivanje likova, koje zovemo priča na filcu, pročitamo im i prepričamo slikovnicu. Djeca ovim putem imaju i vizualni i slušni događaj, a nakon toga ostanu se igrati na dječjem odjelu gdje se igraju, crtaju i zabavljaju, rekla nam je Kamber Kondić dodajući kako djeca na ovaj vid rada s njima reagiraju vrlo pozitivno.

- Djeca često nakon ovakvih organiziranih posjeta dolaze ponovno u knjižnicu s roditeljima, djedovima ili bakama, upisuju se u knjižnicu i borave u našem prostoru, rekla je Kamber Kondić.

Sama akcija kojom se djecu približava knjižnicama krenula je i od knjižnice i vrtića.

- Ova akcija krenula je obostrano i od nas iz knjižnice i od dječjih vrtića. Nama je cilj da djeca dođu i vide te koriste usluge knjižnice, dok je tetama i vrtićima bitno da izađu i da se druže na drugim mjestima. Želimo da se djeca odgajaju za knjižnicu i od najranijih dana svog djetinjstva stječu naviku korištenja knjižnice, kazala je Kamber Kondić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno