Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zadar protiv Bosne na +50

Autor: Roman Morović

27.11.2009. 23:00
Zadar protiv Bosne na +50

Foto: Zvonko KUCELIN



U završnici utakmice, koju je pratilo samo nešto više od tisuću gledatelja, petorka Zadra bila je Stipčević, Batur, Marčinković, Škifić i Šarlija. Ti su zadarski mladići u pet su minuta nadigrali gostujući sastav sa 10 razlike što, zajedno s rezultatom do tog trenutka (85-45) znači da je Zadar došao do najveće pobjede od preseljenja u dvoranu Krešimira Ćosića, čak pedeset razlike.


Pet i pol minuta prije kraja susreta 10. kola NLB lige između Zadra i Bosne, trener domaćih Zmago Sagadin u igru je poslao Batura umjesto Amerikanca Downsa, pa je u završnici utakmice, koju je pratilo samo nešto više od tisuću gledatelja, petorka Zadra bila Stipčević, Batur, Marčinković, Škifić i Šarlija. Ti su zadarski mladići u pet minuta nadigrali gostujući sastav sa 10 razlike što, zajedno s rezultatom do tog trenutka (85-45) znači da je Zadar došao do najveće pobjede od preseljenja u dvoranu Krešimira Ćosića, čak pedeset razlike. U strijelce su se upisali svi, atraktivnih poteza nije nedostajalo, a Sagadin je dobio točno ono što je htio jer pobjeda njegove momčadi niti u jednom trenutku nije dolazila pod znak pitanja, pa je mogao odmoriti neke ključne igrače uoči serije teških gostujućih ispita.
Zadar je startao petorkom Stipčević, Car, Perić, Boisa i Ružić, a gostujući trener Vlada Vukoičić odgovorio je sa Copelandom na mjestu razigravača, šuterom Kojadinovićem, krilom Čamdžićem, te centarskim dvojcem Hajrićem i Bajićem. Nakon promašenih slobodnih bacanja Boise, Bosna je povela košem Hajrića, ali odmah je uzvratio Stipčević tricom pa dvicom za 5-2. Posljednji put na utakmici gosti su imali egal rezultat u drugoj minuti (5-5), a onda je krenuo Zadar.
Serijom 10-0 domaći su pobjegli na 15-5, do kraja prve četvrtine održali su tu razliku (22-13), a u drugoj dionici samo su je nastavili povećavati. Rančić je pogodio dvije trice za redom, Car je atraktivno položio na drugi obruč, Perić je prvo zakucao u kontri, a potom i na „alley-oop” dodavanje Rančića za 40-18. Krajem poluvremena razigrao se i mladi Ivan Batur koji je ubacio tricu, pa dvije dvice, a zaključno s tricom Škifića na odmor se otišlo s velikim vodstvom Zadra 54-24.
Ista priča nastavljena je i u drugom dijelu, premda su Zadrani nešto lošije krenuli. U prvih šest i pol minuta zabili su samo četiri poena, ali ni Bosna nije puno više (58-32). Domaći su se ponovno raspucali krajem treće četvrtine, Plaisted je zabio tri dvice, od kojih je posljednja bila plod sjajnog slaloma mladog Batura, što je publika nagradila veliki pljeskom.
Na ulasku u posljednjih deset minuta rezultat je bio 72-40, a u posljednjoj četvrtini je malobrojna publika u dvorani došla na svoje jer je posljednjih pet minuta utakmice odigrala petorka mladih zadarskih igrača. Na kraju, orkuglih +50 svjedoči o potpunoj nemoći Bosne koja će pod hitno morati štošta promijeniti u svojoj momčadi jer u ovakvom izdanju ne gine im ispadanje iz NLB lige. Zadarski košarkaši su, prema očekivanjima odradili posao bez ikakvih problema, no ovu su utakmicu arhivirali iste sekunde kada je ona završila, jer ih sada očekuju tri uzastopna gostovanja u Siauliaiu (već u utorak), Podgorici i Jeruzalemu.
Zadar – Bosna 104:54 (22-13, 32-11, 18-16, 32-14)
Zadar: Rančić 9, Perić 12, Stipčević 13, Boisa 4, Batur 10, Šarlija 5, Marčinković 7, Ružić 6 Downs 9, Car 3, Škifić 15, Plaisted 11.
Bosna: Šehović, Sarajlija, Buza, Đurasović 4, Čamdžić 6, Demić, Bajić 6, Hajrić 12, Radonjić, 3 Pašalić 8, Copeland 2, Kojadinović 13.