Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Krapić: Sretan sam što sam došao u klub za koji navijam cijeli život

27.11.2011. 23:00
Krapić: Sretan sam što sam došao u klub za koji navijam cijeli život


Ante Krapić danas je odradio prvi trening s momčadi Zadra. Zadarski centar, koji će u prosincu napuniti 26 godina, potpisao je ugovor s klubom do kraja sezone, te se već priključio suigračima, iako nema pravo nastupa u posljednje tri utakmice prvog dijela prvenstva.
– Mogao sam doći malo kasnije, ali inzistirao sam da dođem što prije baš zato da se uigram s momčadi. Nisam htio doći nekoliko dana prije prve utakmice, nego nešto ranije da vidim kako momčad diše i da što prije pohvatam trenerove zamisli, kako bi kasnije bilo lakše – kaže Krapić.
Sezonu je počeo u Ciboni, ali tamo nije bio u planovima bivšeg trenera Josipa Vrankovića pa na poziv iz rodnog grada nije dvojio.
– Sa Brankom Skročom sam razgovarao još ljetos, ali kako sam tada bio vezan ugovorom s Cibonom, nisam mogao pristupiti Zadru. Mislio sam da ću možda dobiti priliku u regionalnoj ligi, ali dolaskom trenera Vrankovića to se nije dogodilo. Trener očito nije imao povjerenja u mene i nisam dobio ni minute ove sezone. Jednostavno, tako dalje nije išlo. Kada me Skroče ponovno nazvao nisam se uopće dvoumio. Odmah sam, bez razmišljanja, odlučio doći u Zadar.
Krapiću će Zadar biti šesti klub u karijeri, nakon Kaptola, Borika, Voštarnice, Zaboka i Cibone.
– Lani sam bio tu na probi, ali nakon desetak dana navodno nisam zadovoljio. Kasnije mi se otvorila prilika u Ciboni, koju sam prihvatio, ali sada sam jako sretan što sam došao u klub za koji navijam cijeli život. Sigurno će biti još lakše boriti se za svoj klub.
Sportski direktor je rekao da od vas očekuje doprinos u segmentu realizacije.
– Očekuju da doprinesem u napadačkom segmentu, a nadam se da ću donijeti dosta i u obrani sa agresivnošću i borbenošću. Nadam se da ću imati važnu ulogu, da ću opravdati trenerovo povjerenje i odraditi najbolje što mogu sve ono što se od mene traži.
Forma i fizička sprema neće biti problem.
– Trenutno nisam na sto posto, rekao bih možda na nekih devedeset. No, očekujem da ću u ovih mjesec dana, uz kvalitetan rad, doći u pravu formu.
Ozljeda koljena, koja je mnogo utjecala na Krapićevu karijeru, sada je stvar prošlosti.
– To je bilo sa dvadeset godina, kada je vjerojatno bilo najvažnije. Ipak, uspio sam sve te probleme ostaviti iza sebe i sada je, hvala Bogu, sve dobro.
Zadar je u prvih sedam utakmica ubilježio četiri pobjede, uz čak tri poraza, što je malo tko očekivao na početku sezone.
– Rezultati trenutno jesu malo lošiji, ali nadam se da će se uskoro popraviti i da će sve doći na svoje mjesto. Sa većim dijelom momčadi sam igrao, što u Boriku, što u Ciboni, što u Zaboku. Momci su dobri i vjerujem da će ove slabije igre i rezultati uskoro biti stvar prošlosti. Vjerujem da Zadar može doći na prvo mjesto A-1 lige i nadam se da ćemo u Ligi za prvaka parirati Ciboni, Zagrebu i Cedeviti – za kraj će Krapić.