Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Vrtići na Kumentu i u Jankolovici

27.11.2011. 23:00
Vrtići na Kumentu i u Jankolovici


Vrtićki objekt na svakoj od spomenutih lokacija trebao bi prihvatiti preko 60 djece pa bi ukupna brojka zbrinutih mališana u Biogradu na Moru iznosila preko 320 predškolaca


Iako u Dječjem vrtiću Biograd nema lista čekanja te trenutačni kapaciteti uglavnom zadovoljavaju potrebe za smještajem djece u predškolske ustanove, Grad Biograd nastavlja s aktivnostima oko unaprjeđenja predškolskog odgoja na svom području
Tako je na zadnjoj sjednici biogradskog Gradskog vijeća usvojen Plan mreže dječjih vrtića na području grada Biograda.
– Nova mreža dječjih vrtića s područnim odjeljenjima ustrojava se na način da zadovoljava iskazane potrebe utvrđene sustavnim praćenjem i predviđanjem demografskih, gospodarskih i urbanističkih kretanja na području grada te zadovoljava uvjete i mjerila propisane Državnim pedagoškim standardom predškolskog odgoja i naobrazbe, rečeno je prilikom usvajanja ove odluke.
Elementi koji su poslužili za izradu ovog plana su broj objekata u kojima se provodi predškolski odgoj, njihova građevinska kvaliteta, opremljenost namještajem i didaktičkim pomagalima, zatim teritorijalna pokrivenost, raspoloživi kapaciteti, programi po obliku, veličini, vrsti i trajanju, broj odgojnih skupina i broj djece u njima te konačno, kadrovska opremljenost i planirana izgradnja ili nadogradnja objekata.
Sadašnji raspoloživi kapaciteti dostatni su i udovoljavaju svim traženim mjerilima. Riječ je o dva vrtićka objekta Dječjeg vrtića Biograd. Matični objekt u Ulici Marina Držića zbrinjava 150 djece, a u njegovu područnom odjeljenju na Kosi Zapad boravi 40-ak mališana.
Novim planom mreže dječjih vrtića obuhvaćeni su i neki drugi gradski predjeli, pa se tako u dogledno vrijeme planiraju novi objekti na Kumentu i u Jankolovici. Vrtićki objekt na svakoj od spomenutih lokacija trebao bi prihvatiti preko 60 djece pa bi ukupna brojka zbrinutih mališana u Biogradu na Moru iznosila preko 320 predškolaca.
– Na realizaciji ovih projekata već se radi, kazao je gradonačelnik Ivan Knez te naglasio da je za područje Jankolovice u tijeku izdvajanje zemljišta, a odmah po tom moći će se prići izradi projekta za dječji vrtić.
Gradonačelnik je spomenuo i da su na tom području u tijeku i drugi zahvati, koji bi trebali omogućiti revitalizaciju čitavog ovog područja.