Aktivacija državne imovine ključ razvoja

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Sastanak župana Longina s (grado)načelnicima
Razgovaralo se i o projektima koje su općine i gradovi kandidirali za financiranje sredstvima iz EU fondova
Sastanak u Zadarskoj županiji

Župan Božidar Longin održao je u Domu županije redovni sastanak s gradonačelnicima i načelnicima svih općina Zadarske županije. U uvodnom dijelu sastanka raspravljalo se o aktivnostima vezanim za sanaciju šteta uzrokovanih rujanskom poplavom. Župan Longin je izvijestio da su u tijeku radovi na sanaciji Opće bolnice Zadar i nove Poliklinike za što je sredstva osiguralo Ministarstvo zdravstva.

- Vlada RH na čelu s premijerom Plenkovićem pokazala je veliko razumijevanje, te se trude maksimalno ispuniti sve najvažnije stavke koje smo dogovorili na nedavnom sastanku u Banskim dvorima. Dobar dio infrastrukture smo već sanirali, uglavnom ono najnužnije da se život može normalno odvijati. Sada idemo na sljedeće korake, a prioriteti su nam Bolnica i Poliklinika, škole te cestovna infrastruktura - rekao je Longin.

Županijska uprava za ceste Zadarske županije sanirala je sve najvažnije prometnice, a radove će financijski pomoći Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. U tijeku su završne pripreme za sanaciju nerazvrstanih cesta, te poljskih i šumskih putova koje će urediti postrojbe Hrvatske vojske te djelatnici Hrvatskih šuma. Iznimno važan ugovor potpisan je prije nekoliko dana između ministra zaštite okoliša Tomislava Ćorića i gradonačelnika Zadra Branka Dukića, kojim su se Hrvatske vode obvezale sanirati pročistač u Zadru koji je također stradao u poplavi, a potom slijede poboljšanje protočnosti potoka Ričine, te izgradnja vodospremišta Novi Bokanjac.

Jedna od glavnih tema sastanaka bila je aktivacija zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske za razvojne projekte općina i gradova. Župan Longin je izvijestio kako je vrlo često u kontaktu s ministrom državne imovine Goranom Marićem, te da se nada da će resorno ministarstvo pokazati razumijevanje za zahtjeve JLS-a koji su poslani u zajedničkom dopisu svih općina i gradova Zadarske županije.

Razgovaralo se i o projektima koje su općine i gradovi kandidirali za financiranje sredstvima iz EU fondova.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno