Slavku Govorčinu nagrada za životno djelo

Slika korisnika valentinam
Dodijeljene nagrade HKD-a
Dijelile su se nagrade u tri kategorije: nagrada Donat, nagrada za životno djelo i nagrada Goran Bujić
Arif SITNICA
Dodjela nagrada okupila je zadarske književne stvaroce i entuzijaste

 Hrvatsko književni društvo Rijeka ogranak Zadar u utorak je u Gradskoj knjižnici organiziralo dodjelu tri kategorije nagrada: nagradu Donat, nagradu za životno djelo i nagradu Goran Bujić. Predsjednik zadarskog ogranka Društva hrvatskih književnika, Nikola Šimić Tonin, otvorio je ovu svečanost, naglašavajuči kako je ponosan što već treću godinu dodjeljuju ove nagrade i zahvalio se profesorici Žaklin Kutija od koje je potekla ideja za njih.

Nagradu Donat dobio je pjesnik iz Knina, Ante Nadomir Tadić Šutra koji se zahvalio što je nagradu dobio bez natječaja, već je ogranak u Zadru pokazao da doista prati njegov rad.

Slavko Govorčin izazvao je najviše ovacija kada mu je dodijeljena nagrada za životno djelo, a izmamio je i suze na licima prisutnih kada je pokušao izrecitirati svoju pjesmu, ali od ganuća nije mogao.

Nakon toga, usljedila je dodjela nagrade Goran Bujić, poznatog zadarskog pjesnika i novinara, na žalost rano preminulog, po kojemu je ova nagrada i dobila ime. Ona je uručena zadarskom piscu, slikaru i glazbeniku Branimiru Čakiću, zatim pjesnikinji iz Srbije Ani Stelji i piscu i novinaru iz Zagreba Draženu Stjepandiću.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno