Tko ne upiše dijete neka se obrati Gradu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Ima li mjesta u jaslicama?
Ukoliko postoje neupisana djeca, a roditelji tvrde da nisu pronašli slobodno mjesto, trebaju se obratiti Upravnom odjelu za odgoj i školstvo Grada Zadra. U tom slučaju mi ćemo pronaći rješenje za taj problem, kaže Joso Nekić
Pročelnik Joso Nekić

Iako na području grada Zadra ima nešto manje od 500 mjesta u jaslicama, čini se kako taj broj nije u srazmjeru s potrebama. Našoj redakciji obratili su se roditelji koji ovih dana obilaze dječje vrtiće u potrazi za jasličkim smještajem, no mjesta nema, odgovor je koji dobivaju.

Razlog tome je i u činjenici da roditelji traže mjesto za svoje mališane u neposrednoj blizini mjesta stanovanja zbog praktičnosti, ali i vremenske ograničenosti budući da rade. Drugi problem je i u vremenu kad se objavljuje natječaj za upis djece u jasličke i vrtićke skupine. Roditelji čija djeca pune godinu dana, što je preduvjet za upis u jaslice, po isteku roka za prijavu, nađu se u nezavidnoj poziciji jer majke zbog isteka porodiljskog dopusta moraju na posao.

- U jasličkim skupinama za pedagošku 2017./2018. godinu smješteno je 470 djece. To je ukupan broj u svim vrtićima kojima je Grad osnivač i vrtićima drugih osnivača. Formiranje jasličkih skupina uvjetovano je uzrastom djece koja se prijave za jaslice, budući da pedagoški standard propisuje broj djece u jasličkoj, a tako i vrtićkoj skupini s obzirom na dob (starost) djeteta, kaže Joso Nekić, pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo napominjući kako je procedura prijema djeteta propisana prilikom objave natječaja za upis djece u vrtiće koji se redovito objavljuje koncem proljeća svake tekuće godine. Pročelnika Nekića upitali smo što da čine roditelji koji imaju dijete jasličkog uzrasta, a nisu našli mjesto u jaslicama.

- Ukoliko postoje neupisana djeca, a roditelji tvrde da nisu pronašli slobodno mjesto, trebaju se obratiti Upravnom odjelu za odgoj i školstvo Grada Zadra. U tom slučaju mi ćemo pronaći rješenje za taj problem, odgovorio je Nekić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno