"Daruvarcu" će suditi sutkinja Mitra Meštrović, može li presuditi do 14. prosinca?!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
ESPIS IZABRAO
Budući da Kovačeviću 14. prosinca istječe maksimalan rok za zadržavanje u istražnom zatvoru te minimalnu vjerojatnost da do toga dana nova sutkinja zaključi postupak i donese presudu, otvara se pitanje tko i kako će kontrolirati Kovačevića da na slobodi ne uzme kombinaciju za koju sam tvrdi da kod njega izaziva nemogućnost vladanja svojim postupcima. Za spomenuti je i da je oštećenica primila telefonsku prijetnju iz društva koje često provodi vrijeme u kafiću u kojem se nemili događaj zbio
PIXSELL
Ukoliko presuda ne bude donesena do 14. prosinca "Daruvarac" ide van?!

Elektronskom dodjelom jučer je spis "Daruvarac" dodijeljen sutkinji Mitri Meštrović, koja je na Kazneni odjel Općinskog suda u Zadru nedavno prešla s Prekršajnog suda.

Sutkinja Mitrović bi nakon preuzimanja ovog predmeta, koji je pobudio interes javnosti i izvan državnih granica, trebala zakazati nastavak suđenja.

Kao što je poznato, Darku Kovačeviću zvanom Daruvarac (31) suđenje je zbog brutalnog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke započelo u rujnu pred sucem Tomislavom Šimićem. Zbog zahtjeva njegova odvjetnika Andreja Korljana za njegovim izuzećem, ali i izuzećem zadarskog Općinskog suda te predsjednice i zamjenice tog suda kao i predsjednika Županijskog suda u Zadru, početak suđenja je odgođen za listopad, nakon što su svi zahtjevi odbijeni kao neosnovani. Posljednja rasprava održana je u ponedjeljak, 26. studenog bez nazočnosti javnosti, a naredna dva zakazana termina u utorak 27. te petak 30. listopada odgođena su zbog zdravstvenih tegoba suca Šimića i najave duljeg bolovanja.  

Kovačeviću zadarski ODO na teret stavlja prijetnje i nanošenje teških tjelesnih ozljeda mladoj Zadranki, no on je nakon čitanja optužnice kazao nekoliko svjedoka, ali i vještaci medicinske struke te psihijatar koji je Kovačevića okarakterizirao kao osobu s poremećajem ponašanja sklonu nasilju, optuživanju drugih, kršenju propisa i normi, tvrdoglavim i neposlušnim. On je insistirao da se vještak očituje i na činjenicu da je on tog 13. lipnja, kad je u večernjim satima u kafiću Chill out brutalno djevojku tukao prvo u wc-u kafića lupajući joj glavom o umivaonik, a potom i u unutrašnjosti objekta, gdje ju je udarao šakama i nogama pred očevicima, konzumirao alkohol i steroide za povećanje mišićne mase. Konkretno, naveo je da je popio oko dvije litre vina, te desetak viski-kola. Aludirao je na zaključak kako mu je ta kombinacija smanjila mogućnost razborita razmišljanja i postupanja, što je vještak odbacio.

No, budući da Kovačeviću 14. prosinca istječe maksimalan rok za zadržavanje u istražnom zatvoru te minimalnu vjerojatnost da do toga dana nova sutkinja zaključi postupak i donese presudu, otvara se pitanje tko i kako će kontrolirati Kovačevića da na slobodi ne uzme kombinaciju za koju sam tvrdi da kod njega izaziva nemogućnost vladanja svojim postupcima. Za spomenuti je i da je oštećenica primila telefonsku prijetnju iz društva koje često provodi vrijeme u kafiću u kojem se nemili događaj zbio. Kako doznajemo, za jednog mladića zatražen je i istražni zatvor, no sudac istrage Županijskog suda u Zadru to je odbio. Zaključio je da on ne može utjecati na drugih dvoje sudionika koje je on poticao na kazneno djelo prijetnje - jednu djevojku i jednog maloljetnika. Osumnjičenik je u svojoj obrani tvrdio kako su djevojku "samo zafrkavali".

Svi relevantni svjedoci događaja ispitani su u PU zadarskoj i ODO-u, no ne i na sudu. Među inima, iskaz još mora iznijeti i žrtva koja je pod pritiskom, ne samo zbog telefonskih poziva koje je primila, već i zbog toga što još uvijek nepoznata osoba koristi Kovačevićev profil na Facebooku kao i aplikaciju WhatsApp za njezino blaćenje, a njegovo opravdavanje za monstuozni čin koji je počinio i o čemu svjedoči snimka nadzorne kamere s mjesta događaja.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (3 glasova)