Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

PRAVOMOĆNO Josip Devčić dobio tužbu protiv Općine Vrsi

28.11.2018. 15:39
PRAVOMOĆNO Josip Devčić dobio  tužbu protiv Općine  Vrsi


Josip Devčić, nekadašnji pročelnik Jedinstvenog upravnog  odjela u Općini Vrsi dobio je upravni spor protiv bivšeg poslodavca radi  prestanka službe po sili zakona. Općina Vrsi bi prema presudi Visokog  upravnog suda RH, koji je potvrdio prethodnu odluku Upravnog suda u  Splitu, trebala Devčiću isplatiti sve plaće od dana otkaza pa do njegova  zaposlenja na novo radno mjesto sa zateznim kamatama.
– Prema zakonu mi imamo pravo žalbe na ovu odluku i to pravo ćemo  iskoristiti, kazao je vrški načelnik Luka Perinić koji je Devčiću uručio otkaz nekoliko mjeseci po preuzimanju vlasti u toj općini. Razlog za otkaz  Perinić je temeljio na činjenici da Devčić nije na vrijeme, odnosno po  proteku od godine dana po zapošljavanju na pročelničko mjesto, položio državni stručni ispit. Tijekom sudskog postupka u kojem je Devčića  zastupao odvjetnik Milan Petričić pokazalo se kako je bivša načelnica  Općine Vrsi, Sandra Vukić, na vrijeme obavijestila Ministarstvo uprave  da Devčić iz opravdanih razloga ne može pristupiti polaganju ispitu. U  spis je dostavljen i dokument nadležnog tijela, Ministarstva uprave, iz  kojeg je razvidno da je Devčić stručni ispit položio 14. lipnja 2014. godine, a utvrđeno je kako tadašnja načelnica Devčiću nije odredila novi rok  za polaganje.
– Kako je ovaj sud utvrdio da ne postoje razlozi zbog kojih tuženik  (Općina Vrsi) pobija prvostupanjsku presudu i rješenje Upravnog suda u  Splitu, kao ni razlozi na koje Sud pazi po službenoj dužnosti, žalba  Općine Vrsi je kao neosnovana odbijena, stoji u zaključku presude.