Zadranin P. Č. (32) koji je sinoć skoro zgazio policajca prije dvije godine slomio nos ženi koju je njegov otac zaključao u kokošinjac

Slika korisnika mkvanja
Stari policijski znanac
PIXSELL
BMW kojim je upravljao P. Č. danas za očevida na Meladi

Zadarska policija pokrenula je u utorak navečer intenzivnu potragu za muškarcem koji je te večeri počinio niz kaznenih dijela, među kojima i pokušaj ubojstva policajca, odnosno prisile prema službenoj osobi, zaletivši se na njega automobilom BMW požeških registracijskih oznaka.

Traže ga jer je oko 21 sat u ulici Hrvatskog Sabora u Zadru na benzinskoj postaji natočio gorivo u vrijednosti od 300 kuna, ali ga nije platio, nego se samo odvezao BMW-om. Nešto manje od sat vremena nakon toga on je u ulici Put Gumlina u Zadru, provalio u skladište obrta s namjerom da se domogne strujnih kablova, no njegov plan je osujetio član obitelji vlasnika pa je sjeo u automobil i dao se u bjeg.

- Postupajući po dojavama, policijski službenici su iza 23 sata u neposrednoj blizini trgovine u ulici Put Gaja u Zadru, uočili parkirano vozilo marke BMW (PŽ). Policajci su prišli vozilu, izdali zapovijed vozaču da otvori vrata i iziđe, što je on odbio učiniti. Nakon što se oglušio o više izdanih zapovijedi, naglo je pokrenuo BMW, pri čemu je najprije udario u susjedno parkirano vozilo, a potom nastavio vožnju prema policijskom službeniku koji je izbjegao udar tako da je skočio preko zida.

Iako je udario u zid, nastavio je vožnju, pa su policijski službenici uporabili vatreno oružje, pucajući u pneumatike vozila, međutim vozač je i dalje nastavio vožnju do gradskog predjela Melada, gdje je napustio oštećeno vozilo i udaljio se u nepoznatom smjeru, izvijestili su iz PU zadarske gdje ovog muškarca već jako dobro znaju.

Kako doznajemo, radi se o Zadraninu P.Č. (32), koji u svom dosjeu ima više imovinskih kaznenih djela, nanošenja teških tjelesnih ozljeda, razbojničkih krađa i krađa te ubojstva u pokušaju zbog čega je do nedavno bio u istražnom zatvoru.

Ovom recidivistu nije prvi put ni da bježi pred policijom, ali ni da se zalijeće automobilom na one koji mu se nađu na putu. Koncem siječnja 2017. godine P.Č. je s dvije godine mlađom suprugom zatečen u pokušaju krađe metalne konstrukcije s kuće u izgradnji u Zemuniku Donjem. U tome ih je zatekao 62-godišnji vlasnik kojeg su supružnici fizički napali i teško ozlijedili, a potom i njegova 52-godišnjeg susjeda koji ih je pokušao zaustaviti u bijegu s mjesta događaja zatvarajući dvorišna vrata. Sve do Zadra, adrese na kojoj stanuju, jurcali su, a dijelom ih je pratila i policija s nekoliko automobila. Ubrzo su uhićeni, nakon čega je žena puštena da se brani sa slobode, dok je P.Č. zadržan u istražnom zatvoru.

Ni tamo nije imao mira pa je 14. studenoga 2017. godine iskoristio radove u dvorištu zatvorske zgrade i pobjegao kroz prozor, da bi se sutradan sam vratio. P.Č. je Zadranima poznat i po nasilničkom bizarnom događaju iz svibnja 2016. godine P.Č. u kojem je sudjelovao i njegov otac I.Č. P.Č. je tada teško ozlijedio 44-godišnju Zadranku koja je šetala psa nedaleko njihove obiteljske kuće. Pas se ženi u jednom trenutku istrgnuo i otrčao u improvizirani kokošinjac obrastao zelenilom uz obiteljsku kuću ovog 32-godišnjaka. Nastao je metež, pas je zaklao nekoliko kokoši, a žena je zatečena nemilim događajem uletjela za njim u kokošinjac pokušavajući ga uhvatiti. I.Č. zatvorio je vrata kokošinjca i unatoč zapomaganju žene, ispričavanju i nuđenju naknade za štetu pustio ju je tek kad je stigao njegov sin koju je nesretnu ženu udario nogom u nos slomivši joj ga pri tom. Da stvar bude još gora, žena je pretrpjela nemili strah i zbog toga što su u kokošinjcu letjele ose, pa se bojala da je ne izbodu i izazovu joj alergijsku reakciju. Za potonja djela on još nije sankcioniran. Štoviše, nije mu niti započelo suđenje.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)