Nadam se da će Zadrani zavoljeti pjesmu onako kako je volimo svi koji smo je stvarali

Slika korisnika martinazd
Marko Škugor ima novi hit »Deset anđela« koju premijerno izvodi večeras na Adventu
Autor: 
To je pjesma koja je Mediteran i Dalmacija i koja govori o ljubavi. Pjesma za prve ljubavi ili vjenčanja. Baš mi se sviđa, priznaje Marko
MARKO ŠKUGOR - Radujem se zadarskoj premijeri

Svoj je trideseti rođendan Marko Škugor, jedan od najboljih glasova i najtraženijih pjevača u Hrvata, kako mu tepaju i laskaju mediji, nedavno proslavio novim singlom »Deset anđela«. Znate kako to ide kada su Markove pjesme u pitanju: ništa nije teško, pa čak ni pad, kada je život prožet ljubavlju. U mjesec dana pjesma je na YouTube kanalu pregledana oko 300.000 puta, što znači da šibenski pjevač ponovno ima hit. Još je važnije kako će pjesma »Deset anđela«, nakon što je u listopadu predstavljena spotom, prvi put uživo biti izvedena na adventskoj pozornici u Zadru. To je mjesto, a vrijeme radnje bit će u 21:30 sati.
- Pjesma zaista ide jako dobro, a često je čujem i na radijskim postajama. Prvi put ću je uživo izvesti u Zadru, pa se radujem premijeri - kaže Škugor koji je »Deset anđela« doživio kao identitetsku pjesmu, onu koja mu duhom i glazbenim izričajem u potpunosti odgovara. Nenad Ninčević i Raay očito su Škugoru napisali pjesmu kakvu je priželjkivao.

Pjesma za prve ljubavi

- Istina. To je pjesma koja je Mediteran i Dalmacija i koja govori o ljubavi. Pjesma za prve ljubavi ili vjenčanja. Baš mi se sviđa - priznaje Marko koji je pjevačku karijeru počeo nastupajući u klapama »Maslina« i »Kampanel«, da bi prije šest godina kao solist i prvi tenor »Klape s mora« predstavljao Hrvatsku na Eurosongu. Od tadašnje europske »Mižerije« prošlo je dosta vremena, u međuvremenu je krenula Škugorova samostalna glazbena priča vezana uz dalmatinski pop zvuk, ali i uz prizvuke opernog pjevanja. Za vrijeme studija u Zagrebu pohađao je satove pjevanja kod tenora Stojana Stojanova Gančeva, nekadašnjeg prvaka zagrebačke opere, koji mu je predviđao blistavu opernu karijeru, ali je Marku u srcu ipak bila dalmatinska pisma. No kako nam svjedoči, operna priča nije knjiga sa zaklopljenim stranicama.

Uvod u spektakl

- Planiram nešto za veće tržište, pa vjerujem kako će biti prostora da se nešto od tog opernog ubaci u pjesme. Probat ćemo, makar za svoju dušu. Istina je kako mi je pop glazba nekako najbliža. Uostalom sve što klape i pjevači danas rade možemo nazvati popom. Jasno, svatko ima svoj stil i svoju priču koju nastoji približiti publici, a ja sam se našao u mediteranskom pop zvuku - govori Marko. Ove je godine, kaže, u Hrvatskoj i Sloveniji odradio oko 70 koncerata, a posljednji u Zadru bio je u rujnu ispred »Kulta« i »Dišpeta«.
- Bilo je puno ljudi i jako dobra atmosfera, pa sam se u Zadru dobro osjećao i proveo. U međuvremenu sam snimio novu pjesmu, pa sam posljednje vrijeme bio posvećen promociji pjesme. Nadam se da će je i u Zadru zavoljeti, onako kako je volimo svi koji smo sudjelovali u njezinom nastanku - očekuje Škugor dobru premijeru novog hita na adventskom trgu. Taj novi zadarski koncert bit će još bolji uvod u novi spektakl u »Lisinskom« gdje je prošle godine čak 12 dana unaprijed rasprodao dvoranu, pa ponovio koncert kako bi svi koji su htjeli, mogli doći na Škugorov koncert. Slično najavljuje za ožujak 2020. godine.
- Ne znam hoću li opet imati dva koncerta u »Lisinskom«, bez obzira hoće li sve ulaznice biti rasprodane, jer moramo vidjeti kako publika diše. Zasad prodaja karata ide jako dobro, tako da bi dvorana mogla biti rasprodana i prije nego lani. To bi mi bilo izrazito drago - nadanja su hrvatske glazbene zvijezde, a prije »Lisinskoga« publika će ga moći vidjeti i čuti na zadarskom koncertu u petak u 21:30 sati.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)