Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Traži se najbolji lignjolovac na otoku

29.11.2019. 17:45


Iz Športskog ribolovnog društva Vir pozivaju sve Virane, vikendaše i prijatelje otoka na sudjelovanje i druženje na petome po redu "Otvorenom kupu Vira u lignjolovu". Tradicionalni virski Kup u lignjolovu održat će se 1. prosinca (nedjelja) s početkom u 15 sati, a natjecanje traje do predaje ulova u 19 sati te sa završnom svečanošću u "Konobi Kod Spavalice". S ribarskim motom "Rogi ribarima!", iz virskog ŠRD-a stižu pravila i propozicije natjecanja – alati za natjecanje su peškafonda, kosavice, panula, lovi se iz barke i s obale.


Pravila i propozicije natjecanja
Ekipu sačinjavaju dvije osobe (muško, žensko ili juniori). kotizacija za natjecanje iznosi 50 kuna po osobi, odnosno 100 kuna po ekipi i uplaćuje se prilikom prijave. Kotizacija za pratnju iznosi 50 kuna uz prethodnu najavu zbog ograničenih mjesta.
Tijekom natjecanja u barci ne smije biti drugih osoba osim natjecatelja, a mogu biti dvije ekipe u barci. Ekipu koja lovi s obale sačinjavaju dva člana koji moraju biti na istoj poziciji lova. Ekipe same osiguravaju barku i opremu za lignjolov. Organizatori otklanjaju svaku odgovornost za moguću nastalu štetu po natjecatelje ili druge osobe, odnosno imovinu.
Lov se odvija oko otoka Vira na odabranim pozicijama bez ograničenja.
Natjecanje počinje podjelom startnih brojeva u 14:30 sati na Trgu sv. Jure na Viru (adventske kućice). Lov počinje u 15 sati i završava u 19 sati s predajom ulova u "Konobi Kod Spavalice". Vaganje počinje u 19:15 sati, a diskvalificira se ekipa koja zakasni sa predajom ulova do 19:15 sati.


Proglašenje pobjednika
Prilikom vaganja ulova vršit će se kontrola svježine ulova od strane suca. Diskvalificira se ekipa koja na vaganje donese lignje ulovljene prije službenog početka natjecanja. Ostali glavonošci se ne boduju. U slučaju iste težine predanog ulova kod ekipa, pobjeđuje ona koji ima manje komada. Sav ulov ostaje organizatoru koji će nakon vaganja prirediti večeru natjecateljima.
Proglašenje pobjednika te podjela medalja i pehara predviđena je u 20:30 sati. Sudac natjecanja je Boris Bulić.
Prijave se primaju osobno u prostorijama ŠRD Vir (Put Spavalice 1), ili na mobitel (091 333 1342 Elizabeta i 091 785 2827), odnosno na mail: [email protected].




SAMO SVJEŽE
Prilikom vaganja ulova vršit će se kontrola svježine ulova od strane suca. Diskvalificira se ekipa koja na vaganje donese lignje ulovljene prije službenog početka natjecanja.