Radovi u vinjeračkoj luci vrijedni 2,8 milijuna kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
Dovršena sanacija lukobrana i mula
Zatečeno stanje mula i lukobrana ukazivalo je na narušenu stabilnost i nosivost iz razloga što su se s vremenom realizirala razna oštećenja. Realizacijom sanacije lukobrana postigla se cjelovita funkcija zaštite lukobrana, a zajedno s parapetnim zidom i zaštita luke od valova, kazao je Davor Škibola, ravnatelj Županijske lučke uprave Zadar
Obnovljena luka znači sigurnije korištenje vezova i prometa unutar luke

Iz Županijske lučke uprave javili su kako su dovršeni radovi na sanaciji lukobrana i mula u luci otvorenoj za javni promet Vinjerac. Vrijednost izvedenih radova iznosi 2.793.178,90 kuna bez PDV-a, a radovi su izvršeni u ugovorenom roku.
Gat, odnosno lukobran, koji su bili predmetom sanacije su u funkciji prihvata i priveza brodica i brodova, istezališta te zaštite luke. Cijeli zahvat sanacije osigurao je stabilnost i nosivost konstrukcije, a samim time i sigurnije korištenje vezova i prometa unutar luke. Projekt su financirali Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Zadarska županija i Županijska lučka uprava Zadar.
- Zatečeno stanje mula i lukobrana ukazivalo je na narušenu stabilnost i nosivost iz razloga što su se s vremenom realizirala razna oštećenja. Realizacijom sanacije lukobrana postigla se cjelovita funkcija zaštite lukobrana, a zajedno s parapetnim zidom i zaštita luke od valova, kazao je Davor Škibola, ravnatelj Županijske lučke uprave Zadar.
Ispričao je kako su radovi počeli u svibnju ove godine, a izvođač je bila tvrtka za izvođenje pomorsko građevinskih radova Akropolis d.o.o. iz Splita. Radovi su izvedeni sukladno glavnom projektu sanacije izrađenom od ureda ovlaštenog inženjera građevinarstva Željka Čirjaka, koji je ujedno vršio i uslugu stručnog nadzora, a s obzirom na to da je luka kulturno dobro, radovi su izvedeni sukladno konzervatorskim uvjetima.
- Nakon dovršetka radova u lukama Mrljane i Vinjerac, u suradnji s našim osnivačem, Zadarskom županijom, nastavljamo s projektima sanacije luka po cijeloj županiji. Samo u posljednje tri godine u projekte sanacije i rekonstrukcije luka uložili smo 84,6 milijuna kuna. Uz Županiju, treba svakako istaknuti i odličnu suradnju s resornim ministarstvom koje nam pruža financijsku potporu u mnogim projektima. Zajedničkim djelovanjem trudimo se podići kvalitetu lučke infrastrukture na zadovoljstvo naših stanovnika, poručio je Škibola.


»Nakon dovršetka radova u lukama Mrljane i Vinjerac, u suradnji s našim osnivačem, Zadarskom županijom, nastavljamo s projektima sanacije luka po cijeloj županiji. Samo u posljednje tri godine u projekte sanacije i rekonstrukcije luka uložili smo 84,6 milijuna kuna«
Davor ŠKIBOLA

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno