Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

TREĆA HNL JUG Neodigrano kolo najvjerojatnije kao uvertira nogometnog proljeća

28.11.2020. 10:09


Kolo prije predviđenog kraja jesenskog dijela sezone prekinuto je natjecanje u Trećoj HNL jug zbog pogoršanja stanja u vezi s pandemijoj koronavirusa u Lijepoj našoj. Vlada Republike Hrvatske objavila je obustavu sportskih natjecanja i treninga, osim za sportašice i sportaše prve, druge i treće kategorije u pojedinačnim sportovima, te seniorskih ekipa i momčadi koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja. Te nove mjere Vlade stupaju na snagu danas i trebale bi biti na snazi do 21. prosinca. Dvije momčadi iz Zadarske županije koje se natječu u Trećoj HNL jug, Primorac (B) i Hrvatski vitez Posedarje tako danas neće igrati predviđene dvoboje 17. kola u kojem su Biograjci trebali ugostiti Hrvace, a Posedarci Neretvanac.
Leo Šarić, trener momčadi iz Biograda na Moru jučer nam je u kratkom telefonskom razgovoru kazao sljedeće:
– Ovo 17. kolo koje se trebalo igrati ovoga vikenda definitivno je odgođeno. Pismena odluka o tome kada će ono biti odigrano još uvijek nije stigla u klub. Vjerojatno će se to dogoditi u veljače uoči početka proljetnog dijela sezone. S obzirom na mjere koje je propisala Vlada i na cjelokupnu situaciju s koronavirusom do daljnjega nema treniranja niti utakmica pa smo se mi u Primorcu (B) odlučili poslati igrače na odmor. Bilo bi idealnije da smo uspjeli odigrati još ovo jedno kolo, ali što je, tu je. Možemo se samo nadati da će se do proljeća situacija s ovom pandemijom okončati i da ćemo moći uživati u nogometu bez zadrške – kazao je Šarić.
Kontaktirali smo i Ivana Šimurinu, pomoćnog trenera Hrvatskog viteza Posedarje koji je bio na tragu onoga što nam je kazao biogradski strateg.
– Kada smo saznali da od ovog posljednjeg kola jesenskog dijela neće biti ništa, odigrali smo jednu utakmicu između sebe gdje su na suprotnim stranama bili »mladi« i »stari«, nakon čega je trener Tuta raspustio momčad. Bilo bi bolje da se ova polusezona uspjela privesti kraju, ali zdravlje igrača je na prvome mjestu. Vjerujem da će na proljeće situacija s pandemijom biti bolja i da ćemo tada odraditi ovo neodigrano kolo – kazao je u kratkom razgovoru Šimurina.
Ako bacimo pogled na ljesvicu vidjet ćemo da je biogradski Primorac nakon petnaest odigranih utakmica zauzeo 9. mjesto na ljestvici Treće HNL jug s 20 bodova na svom kontu, dok je Hrvatski vitez Posedarje na 14. poziciji sa 17 osvojenih bodova. Biograjci su ostvarili šest pobjeda, dva remija i sedam poraza, dok su Posedarci pet puta dolazili do troboda, dvaput su podijelili bodove,a osam puta travnjak su napuštali pognutih glava. Nadajmo se da će na proljeće obje momčadi imati bolje rezultate što će im u konačnici donijeti i bolji plasman.


»Bilo bi bolje da se ova polusezona uspjela privesti kraju, ali zdravlje igrača je na prvome mjestu. Vjerujem da će na proljeće situacija s pandemijom biti bolja i da ćemo tada odraditi ovo neodigrano kolo
Ivan Šimurina


»S obzirom na mjere koje je propisala Vlada i na cjelokupnu situaciju s koronavirusom do daljnjega nema treniranja niti utakmica pa smo se mi u Primorcu (B) odlučili poslati igrače na odmor
Leo Šarić