Zadarske škole uspješno provode obvezu COVID potvrda

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika gsimunov
Uoči skorog uvođenja novčanih kazni za neprovođenje mjera
Autor: 
Visoka je procijepljenost djelatnika. Ostali se testiraju. I s roditeljima lijepo surađujemo. Zasad nemamo poteškoća, nadamo se da će tako i ostati, zaključuje Sršen - Juričević i dodaje da je tek jedan razred preventivno na online nastavi
Vedran SITNICA/ ZL

COVID-potvrde obvezne su i u sustavu obrazovanja već desetak dana. Kako saznajemo od zadarskih ravnatelja i ravnateljica, sve je pod kontrolom i nemaju poteškoća.
Tihomir Tomčić, ravnatelj Strukovne škole Vice Vlatkovića, kazao je da sve ide svojim tijekom, bez problema.
- Velika većina je cijepljena ili je preboljela bolest, manji broj se testira. Nitko se ne buni, imamo organizirana testiranja, ne čeka se, jednostavno je i brzo. Bili smo u kritičnoj situaciji pa smo bili nekoliko dana online, onda kao da smo krenuli od nule, sve je pod kontrolom, zadovoljno kazuje Tomčić.
Zdenka Sršen - Juričević, ravnateljica Ekonomske škole, također ističe visoku procijepljenost djelatnika.
- Ostali se testiraju. I s roditeljima lijepo surađujemo. Zasad nemamo poteškoća, nadamo se da će tako i ostati, zaključuje Sršen - Juričević i dodaje da je tek jedan razred preventivno na online nastavi.
Marjana Bakmaz, ravnateljica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar, rekla je da je većina kolega dostavila potvrde o cijepljenju ili preboljenju, a jedan se dio kolega testira.
- Nadamo se da ćemo se zajedničkom odgovornošću i pridržavanjem preporučenih mjera oduprijeti virusu, naglašava Bakmaz.
Isto je i u Gimnaziji Vladimira Nazora što je potvrdila ravnateljica Sandra Šango.
Ravnatelj OŠ Šimuna Kožičića Benje, Dražen Adžić rekao je da se 30% djelatnika testira dvaput tjedno.
- Nema ni jednog djelatnika koji odbija testiranje što je najbitnije za kolektiv, ističe Adžić.
I u OŠ Šime Budinića, u kojoj su četiri djelatnice odbijale testiranje, kako saznajemo od ravnateljice Jagode Galić, situacija se smiruje.

Prosvjetitelj

Novoosnovani školski sindikat »Prosvjetitelj« traži neometan pristup na radno mjesto, odnosno ukidanje COVID potvrda. U ponedjeljak, 29. studenog, Ministarstvu znanosti i obrazovanja (MZO) najavili su pokretanje štrajka u obrazovnim ustanovama s ciljem zaštite i promicanja gospodarskih i socijalnih interesa članova sindikata, odnosno sukladno članku 205. Zakona o radu.
Štrajk počinje u ponedjeljak u jutarnjoj smjeni u deset obrazovnih ustanova: tri srednje škole u Vukovaru, dvije glazbene škole (jedna iz Karlovca te Glazbeno učilište »Elly Bašić« iz Zagreba), Tehničkoj školi Rijeka, Elektrostrojarskoj školi iz Varaždina, Osnovnoj školi Ivana Perkovca Šenkovec te dvama visokim učilištima, na Sveučilištu u Zadru i Kineziološkom fakultetu u Splitu.
Dijana Vican, rektorica Sveučilišta u Zadru, rekla nam je da nema nikakvih informacija o štrajku na Sveučilištu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno