Domaći avioprijevoznik letit će za München i Zürich

Slika korisnika admin
ryanair_zracna_luka4
Sebastian GOVORČIN
Zadar bi prema najavama mogao oboriti prošlogodišnji rekord

U nadolazećoj godini u zračni promet na zadarskom aerodromu vraća se i nacionalni prijevoznik Croatia airlines linijama za Zürich i München.

Nacionalna kompanija je prije pet godina ukinula sve linije prema Zadru, osim one za Zagreb, najčešće via Pula a tada je i krenulo potonuće ali i novi početak Zračne luke Zadar. Od tadašnjeg svođenja na oko 60.000 putnika aerodrom je krenuo u partnerstva s niskotarifnim avioprijevoznicima, da bi ovu godinu dosegli gotovo 300.000 putnika s rekordnim rastom.

Prema zadnjim informacijama i Croatia Airlines od svibnja će letjeti za Zürich i München, a linije su ugovorena do kraja rujna.Treba kazati da Zračna luka Zadar tijekom ljeta ima riješenu liniju za München s Lufhansom koja tada leti petak, subotu i nedjelju, a ovo će biti letovi utorkom i četvrtkom, tako da će Zadar imati gotovo dnevnu vezu s glavnim gradom Bavarske. Postoji naravno i nada da bi s vrmenom moglo doći do stalne veze za Bavarsku.

 To bi uz očekvianje ponavljanja svih lanjskih linja Ryanaira odnosno Germanwingsa značilo novo snaženje. Ključni partner Zračne luke Zadar ostaje Ryanair, ali se do siječnja neće znati sve o njegovim linijama, kojih je lani bilo 11.

 - Ipak, ono što već znamo je da od 27. ožujka kreću letovi za Lonon i to odmah pet puta tjedno, kazala nam je direktorica Katica Pupić Bakrač. Zadar je lani Ryanairovom vezom bio povezan s Londonom pet puta tjedno ali u špici sezone, dok će sada ta veza krenuti od predsezone, dakle konca ožujka, pa do konca listopada.

Croatia Airlines za ove linije dijelom će koristiti modele udruživanja sredstava kroz sustav Turističkih zajednica odnosno HTZ-a i Ministarstva turizma, namjenjene privlačenju gostiju zrakoplovnima, potvrđeno nam je u TZ Zadarske županije, koja je dužna osigurati svoj udjel u tim poticajima kako bi se on na razini HTZ-a prihvatio.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno