Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

OŠ Smiljevac: Njegove zvijezde sjaj

27.12.2011. 23:00
OŠ Smiljevac: Njegove zvijezde sjaj


Kroz ovu poučnu priču koja prati Baltazara, Melkiora i Gašpara otkad su bili dječaci koji su predosjećali da će sjaj jedne zvijezde nagovijestiti radosnu vijest i rođenje Isusa Krista sve do njihova puta u Betlehem na poklonstvo velikom Kralju, provlače se zborske i solističke prigodne pjesme


Za kraj prvog polugodišta i kao najljepša božićna čestitka za roditelje, učenici OŠ Simljevac izveli su božićnu priredbu pod nazivom “Njegove zvijezde sjaj”.
Kroz ovu poučnu priču koja prati Baltazara, Melkiora i Gašpara otkad su bili dječaci koji su predosjećali da će sjaj jedne zvijezde nagovijestiti radosnu vijest i rođenje Isusa Krista sve do njihova puta u Betlehem na poklonstvo velikom Kralju, provlače se zborske i solističke prigodne pjesme.
Tako je veliki zbor pod ravnanjem Diane Dundović izveo pjesmu “Narodi nam se Kralj nebeski”, a mali zbor koji vode Marijana Brkljača i Natalija Marcelić izveo je “Nebo daj oku”. Solistice Tea Rogić i Franka Volpi Kobal izvele su pjesmu “Pokora”, a Nika Ražov pjesmu “Osjećaš li ljubav tu”.
Igrokaz su pripremile Mirela Pavić, Ivana Ivković i Jasna Perica, a prilagodila Marina Marijačić, voditeljica Tima za izvannastavne aktivnosti koji je zadužen za sva kulturna događanja u OŠ Smiljevac.
Potom je učenik Nikola Bencun na engleskom jeziku predstavio plesne skupine nižih razreda koje su izvele plesove Tico mala, Božićni calypso i Od Božića do Božića, a uvježbale su ih Manda Bencun, Snježana Kraljić i Merina Rogić.
U izradi kostima i scenografije sudjelovale su časna sestra Antonela i učiteljica likovne kulture Katica Krmpotić. Vjeroučiteljica Nediljka Batur i profesorica hrvatskoga jezika Marina Marijačić uredile su pano Ususret Božiću s literarnim i likovnim radovima, jezičnim savjetima vezanim uz blagdane popraćene fotografijama s prezentacije u Gradskoj knjižnici gdje je OŠ Smiljevac bila jedna od nositeljica prigodnog multimedijalnog programa. Jaslice je osmislio vjeroučitelj Boris Jelenković.
Okupljenima je sve najbolje poželio ravnatelj škole Bernard Kotlar, a sve je blagoslovio i župni svećenik.