Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Za pobjedu nam treba najbolja utakmica sezone

27.12.2011. 23:00
Za pobjedu nam treba najbolja utakmica sezone


Božićni praznici nisu poremetili pripremu košarkaša Zadra za veliki derbi s Cibonom, koji ih sutra (19 sati) očekuje u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića. Malo odmora i punjenja baterija dobro je došlo pred tjedan, u kojemu će odigrati najveću utakmicu dosadašnjeg dijela sezone.
– Sve je u redu. Nekoliko dana smo se odmorili i u ponedjeljak počeli s pripremama za Cibonu. Moramo spremni dočekati tu utakmicu – kaže Ive Ivanov, kapetan.
Zagrepčani vjerojatno nikada nisu došli u Zadar s tako velikom ulogom favorita kao što je to slučaj sada.
– Sigurno su kvalitetniji od nas i igraju u ABA ligi. Ali i mi imamo određenu kvalitetu i mislim da nismo bez šanse. Tim više što vjerujem da će biti puna dvorana i nadam se da ćemo imati veliku podršku s tribina.
“Vukovima” pokazati zube
Kako se suprotstaviti “vukovima”?
– Od početka im moramo pokazati zube. Moramo izgurati njihove centre što dalje iz reketa, jer vrlo dobro hvataju prvu poziciju. I nipošto ne smijemo primiti previše laganih koševa.
Prije nekoliko dana Cibona je izgubila u Domžalama. Ne uspoređujući momčadi Heliosa i Zadra, je li se moglo nešto korisno izvući iz tog susreta?
– Helios je igrao agresivno cijelo vrijeme i tako ćemo se i mi trebati postaviti od prve minute.
Svjesni su Zadrani da će za pobjedu morati odigrati bolje nego u bilo kojoj utakmici do sada.
– Jasno je da ćemo morati biti dobri i u obrani i u napadu i svesti greške na minimum. Morat će nam se mnogo toga poklopiti da dobijemo tu utakmicu. I šut i laki poeni i dobra obrana. Definitivno ćemo za pobjedu morati odigrati najbolju utakmicu ove sezone.
O Ciboni je manje-više sve poznato. Kus, Žižić, Rozić, Rudež, Lalić, Zubčić, Kovačević, Marčinković, sve su to Zadranima dobro znana lica, a tu su još i Suton, te Amerikanci Barbour, Harper i novopridošli El Amin.
– Neupitno je da su kvalitetniji, iskusniji, da imaju veću rotaciju i sve to, ali ovo je jedna utakmica na našem terenu i vjerujemo da ih možemo iznenaditi. Ove sezone igramo mnogo bolje, agresivnije i kvalitetnije kod kuće, nego u gostima. Još ako bude puna dvorana…
Što dulje držati egal
Motiva neće nedostajati.
– To i ne treba posebno napominjati. Bit ćemo maksimalno napaljeni na tu utakmicu, s tim da trebamo pripaziti da ne izgorimo prerano. I oni će sigurno biti motivirani i jako će htjeti pobijediti u Zadru. Trebamo što dulje biti u utakmici. Kako bude vrijeme odmicalo, ako budemo u egalu, šanse će nam biti sve veće.
I u momčadi Zadra je bilo određenih promjena u zimskom prijelaznom roku.
– Krapić je unio dosta agresivnosti i još više borbenosti u našu igru. Vragović se vrlo dobro snalazi na mjestu razigravača i mislim da će to biti dobro. Obojica su jako dobri igrači i svakako će nam dobro doći.
Pritisak?
– Ovaj put je takva situacija da su oni u ulozi favorita. Ako pobijedimo, odlično, a ako izgubimo, ne smijemo dopustiti da nas razbiju i osramote. Nama je ovo, između ostaloga, veliki test mogućnosti, da vidimo gdje smo u odnosu na momčadi iz regionalne lige, kojoj težimo.
Bit će to i prilika da se na lijep način zaključi 2011. godina, koja je bila…
– Blago rečeno turbulentna, ali to je sada iza nas – za kraj će Ivanov.


 OTVORENA CIJELA DVORANA


Ulaznice za derbi Zadra i Cibone (četvrtak, 19 sati), bit će puštene u prodaju na dan utakmice od 15 sati na blagajni na Višnjiku. U prodaji će biti ulaznice za cijelu dvoranu, a bit će otvoreni ulazi B, D, press VIP i zlatni VIP.