Traži se direktor: tko će naslijediti Zvonka Šupu?

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Zvonko KUCELIN
Zvonko Šupe

Nedavna najava gradonačelnika Božidara Kalmete kako će direktor Turističke zajednice Zvonko Šupe uskoro u mirovinu dobila je i službeni epilog - Turističko vijeće raspisalo je danas javni natječaj za izbor i imenovanje Šupinog nasljednika ili nasljednice.

Iako je Šupe već navršio 65 godina potrebnih za odlazak u starosnu mirovinu, špekuliralo se da će na ovom mjestu ostati do završetka radova na budućem Turističko-informativnom centru u palači Cedulin. Radi se, naime o kompleksnom projektu, čijim bi završetkom sadašnji direktor na jedan način zaokružio svoju ulogu u razvoju zadarskog turizma, a s obzirom da izglednog kandidata za nasljednika nema, iako su se spominjala mnoga imena, to se činilo i realnim. Takav scenarij, zapravo, ni sada nije nemoguć - u posljednjoj točki natječaja Turističko vijeće zadržava pravo ne izvršiti izbor te natječaj poništiti bez posebnog obrazloženja, što znači da neće ići u izbor novog čovjeka pod svaku cijenu.

Nakon prve najave Šupinog odlaska u opticaj su puštena mnoga imena koja su sebe vidjela na čelnom mjestu gradske TZ ili su ih drugi tamo vidjeli. Tako se govorilo o Zdenku Mičiću, bivšem pomoćniku ministra i direktoru Vir turizma, vlasniku vrlo uspješne agencije Terra travel Tomislavu Fainu, direktoru TZ Grada Benkovca Vanji Čvrljku, nekadašnjem zaposleniku Stjepanu Felberu, potpredsjedniku Gradskog vijeća Draženu Grguroviću, bivšoj direktorici Zračne luke Katici Pupić-Bakrač... Ima tu još uglednih turističkih djelatnika, spominjali su se bivša direktorica HTZ-a Meri Matešić, Igor Čupahin, Neven Stojaković, Danijela Vulin i drugi. Neki od njih sami su odbili mogućnost preuzimanja TZ-a, drugi imaju unosne i uhodane poslove koje ne žele napustiti, treći ne zadovoljavaju sve uvjete propisane natječajem, a to su, između ostalog završen preddiplomski sveučilišni studij, najmanje tri godine radnog iskustva na rukovodećim poslovima, položen stručni ispit za rad u turističkom uredu i sl.

Hoće li netko od njih zadovoljiti sve zahtjeve Turističkog vijeća znat će se ne prije kraja veljače sljedeće godine. Naime, rok za podnošenje prijava s dokazima o ispunjavanju uvjeta natječaja je 30 dana, nakon čega se čeka sjednica Vijeća, te potom još osam dana za pisanje obavijesti o rezultatima natječaja.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno