Čak i umjereno podnošljivo

Slika korisnika valentinam
TV SVEKRVA
PO ČEMU ĆEMO PAMTITI OVE BLAGDANE?

Onaj koji je bio prisiljen ove blagdane provesti ispred malog ekrana, sigurno nakon toga ne može reći da se bog zna kako dobro proveo. Pošto sam po prirodi svoga kolumnističkog posla morao pratiti tv- program moram priznati da i nije bilo toliko loše, čak i umjereno podnošljivo je bilo može se tako reći. Gomila filmova s Božićnom tematikom, par prigodnih emisija, u biti – očekivano, ali solidno. Nećemo naravno sada spominjati „onaj“ film koji je išao samo nekoliko puta, a posebno je interesantno da su ove godine preskočili drugi nastavak, a što me nekako zabrinulo. Znači, osim filmova o kojima ćemo više reći kasnije, ovaj će Božić, bar meni, ostati u sjećanju po napjevu koji se provlačio kroz sve tv-kuće, sve reklame, sve spotove i sve što je bilo na televiziji, a radi se o onome „Plešu, svuda pleše, prve pahulje“. To je neka djevojka Antonela Doko. Da se razumijemo. Pjesma uopće nije loša. Pjevna je, prigodna, mala dobro pjeva, ali što je previše, previše je. Moja ju je prijateljica jutros pustila s pc-ja u svojoj kancelariji i sve su kolege jednoglasno zavapile u pomoć, molili je da to isključi, a jedna je čak i proplakala. Jednostavno je strašno koliko ti se neka pjesma može smučiti od prečestog emitiranja. Uostalom, neke od najokrutnijih i najsofisticiranijih metoda mučenja vezane su uz ovakve torture. Što je previše – previše je.

BOŽIĆNI FILMOVI I NJIHOVI VLADARI

U svakom slučaju, nekako smo preživjeli i gomilu filmova u kojima je sadržaj navlas isti. Tu su on i ona, sretnu se slučajno, u početku se ne podnose, ali su iz raznoraznih razloga prisiljeni biti zajedno i do kraja filma se razviju međusobne simpatije, da bi se na samom kraju i sretno vjenčali i zajedno proslavili Božić. Još je bolje ako su tu i njena /njegova/ djeca iz prvih brakova, a koja u principu navijaju za tu vezu i na kraju su svi u zagrljaju, sretni i presretni. Osim toga, tu su i druge ljubavne komedijice, a iz njih se iznjedrio novi kralj blagdanskih filmova. U stvari, ne može se reći kralj, već prije princ, jer kralj Božića je samo jedan i jedini i zove se Makulaj ili tako nekako i apsolutno je nemoguće maknuti ga s trona, iako je snimio samo dva božićna filma. Onaj koji mu se približio zove se Hugh Grant. Nakon filma „Četiri vjenčanja i sprovod“ taj čovjek nije snimio ni jedan film izvan toga žanra. U stvari, čim vidiš da je film ljubavna komedija odmah nekako pretpostavljaš da je Hugh u glavnoj ulozi. Mladolik, ljepuškast, šarmantan... Idealan lik za božićne filmove.

LICEMJERNA PRIČA O PETARDAMA

Jedna od stvari koje me najviše nerviraju na našim televizijama je ono uvijek isto upozoravanje da se djeca ne smiju igrati s pirotehničkim sredstvima, da to nije sigurno i da se netko može ozlijediti. To me podsjeća na licemjerje vezano uz alkohol i cigarete. Svi znamo da je to štetno i opasno, ali i dalje ih ima u slobodnoj prodaji i po pristupačnim cijenama. Nije mi jasno zašto je to uopće dozvoljeno prodavati, a posebno me iritira ta pričica da se smiju koristiti samo tada i tada i da ne smiju mlađi od toliko i toliko godina. Zapravo, postoje tu i neke skale koliko godina smije imati korisnik da pojedinu kategoriju, a sve je to u stvari bacanje prašine u oči. Tako smo ovih dana imali na televiziji prilog o tome kako to nije dobro i da je opasno. Sve je to lijepo, ali bilo bi bolje da su nam prikazali statistiku koliko je neodgovornih roditelja platilo kazne jer su se njihovi anđeli zabavljali tako da su bacali petarde normalnim ljudima pod prozore i pod noge. I kakve veze uopće imaju te dobne granice kada nije rijedak slučaj da pametni tatica kupi gomilu petardi i onda ih u društvu sa svojim sinčinom baca po gradu, umjesto da ode negdje u planinu gdje mu je i mjesto i tamo se tako zabavlja. U krajnjem slučaju bi trebalo imati obzira prema životinjama za koje je to velika trauma, a ova upozorenja svesti na drastično povećavanje cijena tih proizvoda kao i na kažnjavanje neodgovornih roditelja kakvih je pun naš grad i županija.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)