Gradonačelnik Benkovca potpisao ugovore za stipendije s učenicima i studentima

Slika korisnika valentinam
Osigurano pola milijuna kuna
Sve ukupno za stipendiranje učenika i studenata ove godine izdvojeno je 529.200 kuna
Dvorana je bila puna studenata

Gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić potpisao je Ugovore o stipendiranju s 20 učenika i 80 studenata s područja Grada Benkovca. Još 8 stipendija za studente iz obitelji slabijeg imovinskog stanja potpisano je sukladno Ugovoru o donaciji između OTP Banke i Grada Benkovca. Sve ukupno za stipendiranje učenika i studenata ove godine izdvojeno je 529.200 kuna. Stipendije su dodijeljene na osnovi Odluke Povjerenstva za dodjelu stipendija i nagrada učenicima i studentima s područja Grada Benkovca za 2017/2018. školsku/akademsku godinu.

Podsjetimo, Grad Benkovac s dodjelom stipendija krenuo je prije 19 godina, a do danas je dodijeljeno 1.361 stipendija (699 studentske i 662 učeničke) s ukupnim iznosom od 5.367.500,00 kuna. Mjesečni iznos za učenike iznosi 300 kuna, a za studente 600 kuna.

Gradonačelnik Tomislav Bulić tom je prigodom čestitao svim nagrađenim učenicima i studentima rekavši kako su usvojena znanja koja dobiju u školama i fakultetima najveće bogatstvo.

- Grad je ulagao i ulagat će u vas jer to je najbolje iskorišten novac kad se ulaže u mladost i u vas koji trebate biti sutra nositelji razvoja ovoga grada. Nemojte se nikad bojati izazova, otiđite vani ali uvijek se vratite svojim kućama – kazao je gradonačelnik Bulić.   

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika mete
Citat:"Nemojte se nikad bojati izazova, otiđite vani ali uvijek se vratite svojim kućama – kazao je gradonačelnik Bulić."... Naglasak na "otiđite vani..." Zanima me, koliko 699 stipendiranih studenata danas radi u Benkovcu? Koliko je od njih u gradskoj upravi, komunalnom poduzeću ili koliko ih je u vijeću?... Po mojim spoznajama ispod dikoji ili nikoji. Ali zato uhljeba raznih profila i antiprofila koliko hoćeš. Ako Benkovac nastavi ovim putem kojeg je trasirao bivši a asfaltira sadašnji gradonačelnik u ovom gradiću neće biti ni mačke ni miša.